Playlist van de directeur

Geplaatst op 29 april 2015

WAT LUISTERT MIJKE LOEVEN?

 

KEUZESTRESS

Eh… ja. Een spotify lijst met de mooiste muziek. Dat is een hele opgave. Keuzestress. En tegelijkertijd wil je graag iets laten horen van wat er op het festival North Sea Round Town te beleven is. Live kan ik veel verdragen en waarderen. Ik geniet van de energie van een live concert, van het risico wat muzikanten nemen, het geweld, de concentratie, de vreugde, de stilte tussen noten, virtuoos spel, intellect, poëzie en de decibellen. Iets wat de boel ontregelt. Thuis is het anders. Dan draai ik het liefste Bach of Johnny Cash. Iets wat me gerust stelt. Luister via Spotify naar de playlist van Mijke.

PLAYLIST


NIR FELDER  I  BANDITS

Het hoogtepunt van het North Sea Jazz Festival in 2014. Een tijdje geleden was hij in LantarenVenster. Gemist. Stom.

BRANFORD MARSALIS  I  STARDUST

Hij maakte eerder de CD 'In My Solitude, live at Grace Cathedral'. Een waanzinnig mooi album. Dat komt hij dus nu ook in de Laurenskerk uitvoeren. Live & solo. En op die CD staat deze prachtige jazzstandard van componist Hoagy Carmichael: Stardust. (Kennen jullie de Rotterdamse saxofonist Piet le Blanc nog? Die zei altijd tegen mij: “Hoagy Carmichael. Wat een melodieën schreef die man. Prachtige melodieën. De mooiste melodieën die ooit geschreven zijn…”)

REINIER BAAS  I  THE GIANT EVERYWHERE

Reinier verzorgt dit jaar de compositie opdracht van het North Sea Jazz Festival. Traditiegetrouw is de try-out in LantarenVenster tijdens North Sea Round Town. Met David Kweksilber op klarinet.

KATE BUSH  I  SNOWFLAKE

Draai ik bijna elke dag de laatste weken. Gaat een enorme troostende werking vanuit. Hetgeen een gunstig effect heeft op mijn regelmatig melancholieke gemoedstoestand. 

JAMES CARTER  I  ROUND MIDNIGHT

Heb Carter live gehoord in de Doelen, jaren gelden, met de Nazaten. Ik was zo onder de indruk van zijn diepe toon, zijn enorme noodzakelijkheid. Geen noot teveel. En in 2015 speelde hij weer. Omdat de Nazaten 20 jaar bestonden kwam hij meespelen op het feestje tijdens North Sea Round Town op 1 juli 2015, daar had je bij moeten zijn ...

JEF NEVE & JOSE JAMES  I  WHEN I FALL IN LOVE

Mooiste nummer ooit. 

BELUISTER DE HELE PLAYLIST OP SPOTIFY

 

[Foto: Carel van Hees]

 
Naar boven