Hazmat Modine in Lantaren Venster

Geplaatst op 1 mei 2017

EAST MEETS WEST

 

Door de unieke, grote bezetting (met o.a. mondharmonica, sousafoon, gitaar, drums, trombone en saxofoon) en de nooit eerder vertoonde combinatie van Amerikaanse muziek met Oost-Europese invloeden en fanfare werd het New Yorkse octet Hazmat Modine een fenomeen. De band staat onder leiding van de virtuoze mondharmonicaspeler Wade Schuman.

In 2006 kreeg de band wereldwijd lovende recensie voor hun debuutalbum Bahamut. Later volgden een album met de Afrikaanse Gangbé Brass Band, Natalie Merchant en het Kronos Quartet, een live-album en hun laatste album Extra-Deluxe-Supreme, waarop weer prachtig nieuw materiaal te horen is. Hun muziek is geïnspireerd door de Amerikaanse muziek van de jaren twintig en dertig tot aan de vroege jaren zestig en is het beste te omschrijven als een melting pot van vroege blues, swing, balkan, klezmer, New Orleans rhythm ‘n’ blues, gospel, Jamaïcaanse rocksteady en rock & roll. De band speelt blues zoals je die in een bordeel in New Orleans zou hebben aangetroffen, maar alleen als die stad aan de Zwarte Zee had gelegen en gerund werd door zigeuners. Dan weet u het wel, dit wordt geen gewone avond! Gipsy-blues extraordinaire.

Hazmat Modine speelt op vrijdag 30 juni om 20:30 in Lanteren/Venster Zaal 1. Dit is een concert met voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon. Kaarten zijn te koop via de website van Lantaren/Venster.

 FACEBOOK | WEBSITE

 

 
Naar boven