North Sea Jazz 2017

Geplaatst op 1 mei 2017

PROGRAMMA NORTH SEA JAZZ 2017 COMPLEET

 

Het complete programma van de komende editie van North Sea Jazz is bekend. Onder anderen Grace Jones, Trombone Shorty & Orleans Avenue, Mary J Blige en The New Power Generation ‘Celebrating Prince’ zijn aan het programma toegevoegd.

In totaal zullen er in het weekend van 7, 8 en 9 juli zo’n 150 optredens plaatsvinden, verdeeld over 14 podia. Dit jaar wordt er onder meer bijzondere aandacht besteedt aan de muziekscene uit Chicago, het vooruitstrevende label PI Recordings en het voor jazz bijzondere jaar 1917. Een van de bijzondere thema's dit jaar is Chicago. De op twee na grootste stad van de Verenigde Staten heeft een rijke historie op het gebied van blues, jazz en soul. De afgelopen tijd komt er opnieuw een opvallend rijke stroom spannende muziek uit deze stad. Met optredens van Muhal Richard Abrams, Makaya McCraven, Greg Ward, Marquis Hill,  Steve Coleman, Mick Jenkins en Noname is de stad ruim vertegenwoordigd. Ook wordt het jaar 1917 extra belicht, een van de meest cruciale jaren uit de jazzgeschiedenis onder meer door het verschijnen van de eerste officiële jazzplaat. Hoe divers de muziek de afgelopen eeuw heeft geklonken, wordt op een feestelijke manier inzichtelijk gemaakt met het multimediale project Jazz - The Story waarin topmusici waaronder Jon Faddis, Vincent Herring en James Carter het publiek een opwindende geschiedenisles voorschotelen. Daarnaast staat het festival met bijzondere concerten en de presentatie van een aantal jonge drummer-bandleiders stil bij de 100e geboortedag van jazzlegendes Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Thelonious Monk, Mongo Santamaria en Buddy Rich.

North Sea Jazz vindt plaats van vrijdag 7 juli tot zondag 9 juli in Ahoy.

 FACEBOOKWEBSITE

 

 
Naar boven