Compositieopdracht North Sea Jazz voor Morris Kliphuis

Geplaatst op 4 mei 2017

Hoornist en componistbjmj Morris Kliphuis VERWERFT  de vrije compositieopdracht

 

Hoornist en componist Morris Kliphuis heeft de jaarlijkse compositieopdrahjkgjkgjkcht van het North Sea Jazz Festival in de wacht gesleept. Een nieuw sextet van Kliphuis zal 'Dimlicht', de titel van de compositie, uitvoeren op vrijdag 7 juli tijdens North Sea Jazz Festival. 

Kliphuis koos voor muzikanten die op verschillende manieren met muziek bezig zijn, van synth-pop tot aan free jazz en klassiek. Het zijn saxofonist Mete Erker, pianist Alexander Hawkins, basgitarist Ricardo Lekatompessy, drummer Mischa Porte en toetsenist Jasper Slijderink. "Tijdens het optreden wil ik een heel palet aan kleuren voorbij laten komen drijven. Een meeslepende ervaring, dat is mijn doel”, aldus Kliphuis. Deze diversiteit was ook de reden waarom de jury voor Kliphuis koos: 'Indrukwekkend hoe Kliphuis ondanks een grote afwisseling in bezetting en timbre een herkenbare eigen signatuur laat horen'. Kliphuis maakt onder meer deel uit van het trio Kapok waarmee hij in 2014 een Edison won.

Als onder deel van North Sea Round Town treedt Morris Kliphuis op 6 juli op in Lantaren / Venster. Kaarten zijn te koop via de website van Lantaren/Venster.

 FACEBOOK | TWITTERWEBSITE

 

 
Naar boven