North Sea Round Town: voor én door de stad

Geplaatst op 4 mei 2017

Aandacht voor North Sea Round Town in het North Sea Jazz Magazine

 

Ruim twee weken voor het ‘grote’ festival strijkt North Sea Round Town al neer in Rotterdam.  Het zogenaamde fringe-festival biedt een afwisselend en merendeels gratis programma met veel muziek, vertelt directeur Mijke Loeven. 

"Een fringe-festival is echt een cadeau voor de stad”, steekt Mijke Loeven van wal. Zij is directeur van North Sea Round Town, een festival in relatie tot North Sea Jazz. ‘Haar’ evenement begint zo’n twee weken voordat het feest in Ahoy losbarst. “Volgens eigen zeggen is de basis van North Sea Jazz uiteraard jazz, maar trekken ze dat breder naar aanverwante genres zoals soul, funk, hiphop, wereldmuziek en meer. Dat is bij ons hetzelfde. Vorig jaar presenteerden we 300 concerten op zo’n honderd locaties en dit jaar zullen die aantallen vergelijkbaar zijn. We maken daarbij veel ruimte voor Rotterdamse musici en initiatieven. ” Want North Sea Round Town, benadrukt Loeven, is een festival voor, maar ook dóór de stad. “Natuurlijk organiseren we zelf concerten, maar het leuke is, dat steeds meer Rotterdammers ook met eigen initiatieven komen. In café’s, restaurants, buiten op pleintjes… Dat is voor ons heel waardevol, want zo wordt het festival door de stad zelf vormgegeven. Wij geven advies en faciliteren waar dat nodig is, maar heel veel doen mensen zelf. Daardoor is de diversiteit enorm, want wat er leeft op Zuid is weer heel anders dan in Noord. En het breidt zich uit als een olievlek: iedereen benadert zijn of haar eigen achterban en zo kunnen wij dat publiek weer bereiken.

Het gehele artikel uit het North Sea Jazz Magazine is hier terug te lezen

 
Naar boven