Edison Oeuvreprijs voor Lee Towers

Geplaatst op 23 mei 2017

LEE TOWERS WINT EDISON OEUVREPRIJS

 

Op 30 juni aanstaande zal Lee Towers in het nieuwe Luxor Theater een Edison voor zijn gehele oeuvre in ontvangst nemen. De Edison Stichting kent de Rotterdamse zanger de prijs toe voor zijn enorme oeuvre en buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek. Tijdens het Edison Jazz/World evenement dat onderdeel is van het “fringe” festival North Sea Round Town zal Lee een aantal jazz nummers uit zijn oeuvre ten gehore brengen. Hij wordt hierbij begeleid door het New Rotterdam Jazz Orchestra. 

De in Bolnes, onder de rook van Rotterdam, geboren Leen Huijzer begon zijn carrière in het nachtclubcircuit. Hij beleefde zijn doorbraak in 1975 toen Willem Duys, een van de grondleggers van Edison, het Grand Gala du Disque, Nederland kennis liet maken met het nieuwe fenomeen.Lee Towers heeft een omvangrijke discografie opgebouwd van maar liefst 46 albums, met vele hoogtepunten. Daarom is deze oeuvreprijs een terechte erkenning voor de vele opnames die hij heeft gemaakt.

Op vrijdag 30 juni vindt Edison Jazz/World 2017 plaats in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Hoofdgast is de Amerikaan Joshua Redman die drie kwartier highlights uit zijn oeuvre zal spelen begeleid door het New Rotterdam Jazz Orchestra. Naast Lee Towers treden ook nog diverse andere winnaars op. Er zijn kaarten beschikbaar voor publiek, te bestellen via het ticketbureau van het Luxor Theater, telefoon 010 - 484 33 33 of op www.luxortheater.nl.

Vorig jaar is Edison Jazz/World een samenwerking aangegaan met North Sea Round Town. Daarmee is Edison Jazz/World onderdeel van het “fringe” festival North Sea Round Town dat de twee weken voorafgaand aan het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival plaatsvindt. Edison Jazz/World 2017 is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. 


Foto: Patricia Steur

 

 
Naar boven