Sena Performers

Geplaatst op 13 juni 2017

Sena maakt mogelijk

 

Wie is Sena? Sena regelt de rechten van muzikanten en producenten. Zij krijgen van ons een vergoeding als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt. Elke dag zetten wij ons in voor onze rechthebbenden. Dat zijn er nu ruim 28.000.

Wat doet Sena? Muzikanten en producenten krijgen hun vergoeding dankzij muzieklicenties. Bedrijven en organisaties sluiten die licenties bij ons af. Als organisatie zonder winstoogmerk betalen wij de geïncasseerde gelden zo snel mogelijk en tegen zo laag mogelijke kosten door. Op die manier krijgen de makers van muziek waar zij recht op hebben.

Waarvoor is Sena Performers? Elk jaar ondersteunt Sena Performers projecten op sociaalcultureel vlak (SoCu). Talentontwikkeling en het creëren van betaalde werkgelegenheid zijn belangrijke uitgangspunten bij het toekennen van SoCu subsidie. Sena Performers ondersteunt festivals, concoursen en competities voor jong talent maar geeft musici ook financiële steun bij het maken van albumopnames in eigen beheer.

Waarvoor is Sena Performers? Voorbeelden van SoCu-projecten zijn Sena Performers PopNL Award, Sena Talent Stages op de Bevrijdingsfestivals, de Sena European Guitar Award, de Sena Dutch Jazz Competition, de Cello Biënnale Amsterdam en dit festival North Sea Round Town.

Vind hier een overzicht van alle Sena Performers tijdens North Sea Round Town.

 
Naar boven