Cultuurpenning voor Mijke Loeven

Geplaatst op 11 september 2017

Bekroning voor tien jaar jazz-invloed

 

Zondag 10 september is tijdens de opening van het nieuwe culturele seizoen 2017-2018 de Cultuurpenning uitgereikt aan onze (vertrekkende) directeur Mijke Loeven. De cultuurpenning wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon die op het gebied van cultuur een bijzondere prestatie heeft geleverd voor de stad.
 

Mijke Loeven ontvangt de Cultuurpenning vanwege haar grote betekenis die zij de afgelopen tien jaar voor de jazz in Rotterdam heeft gehad. Zij was tot voor kort directeur bij Jazz International Rotterdam en 'bij ons', North Sea Round Town. Jaarlijks reikt het college van B&W de Cultuurpenning Rotterdam uit bij de opening van het culturele seizoen. Er is aan de Cultuurpenning een draagspeld en een bedrag van 5.000 Euro verbonden. Dit bedrag is te besteden aan een jazz- of muziekproject. Mijke Loeven, die sinds september directeur is van het BIMHUIS in Amsterdam, dankte de samenwerkingspartners in de stad en de beleidsmedewerkers cultuur in Rotterdam. Zij hoopt dat ze in Amsterdam in een soortgelijk warm bad ontvangen zal worden. [fotograaf: Hielke Grootendorst]
 
De uitreiking vond plaats op 10 september in de Kunsthal na afloop van de Rotterdam Uitdagen tijdens de jaarlijkse openingsborrel. De prijzen zijn uitgereikt door wethouder Langenberg (mobiliteit, duurzaamheid en cultuur).
 
Naar boven