Eerste boeking LantarenVenster: Forq

Geplaatst op 13 maart 2018

Instrumentaal kwartet met een stevig geluid

 

Forq is een instrumentaal kwartet met een stevig geluid en een voorliefde voor sonische verkenningen. Het titelloze debuutalbum doet soms denken aan Headhunters of Weather Report, en bevat zowel laidback songs als furieuze, onnavolgbare beats. Deze all-star band bracht vorig jaar augustus het derde album uit, getiteld Thrēq.

Opgericht door toetsenist Henry Hey (David Bowie, Jeff ‘Tain’ Watts) en bassist Michael League (Snarky Puppy), wordt Hey op dit moment bijgestaan door Chris McQueen (Snarky Puppy, Bokanté), Jason ‘JT’ Thomas (RH Factor, Marcus Miller, D’Angelo) en Kevin Scott (Wayne Krantz).

Het groepsgeluid put uit de verschillende muzikale paden van de bandleden. Hey is toetsenist en oprichter van de baanbrekende band Rudder, en dat is te horen in de muziek van Forq. Thomas heeft een muzikale geschiedenis in Texas blues en moerassige funk. McQueen brengt een unieke sonische aanpak in combinatie met bijzonder melodieuze solo’s. Scott produceert een basgeluid dat wordt beïnvloed door zijn zuidelijke roots en zijn enorme en eclectische muziekervaringen. Bezetting: Henry Hey – keyboards, Chris McQueen – gitaar, Kevin Scott – bas, Jason “JT” Thomas – drums.Facebook | Twitter | Instagram | YouTube   

 
Naar boven