Bosco en de Holanda naar Rotterdam

Geplaatst op 27 maart 2018

Twee krachtige braziliaanse topmuzikanten

 

In hun thuisland behoren ze tot de nieuwe generatie toonaangevende muzikanten: João Bosco en Hamilton de Holanda. De eerste een icoon van de Braziliaanse populaire muziek, de tweede een virtuoos op de mandoline, geroemd om zijn vernieuwende tiensnarentechniek waarmee hij het traditionele Braziliaanse choro-genre nieuw leven inblies. Het is bijzonder dat Bosco, die zijn eigen land slechts zelden verlaat, na vele jaren terug is in Rotterdam. Zijn muzikale loopbaan beslaat meer dan vijfenveertig jaar en even zoveel hoofdstukken. Van de liefdesliederen die met moeite de censuur passeerden en waarmee hij tussen neus en lippen door de militaire dictatuur in eigen land wist te bekritiseren tot de succesvolle samenwerking met Aldir Blanc. Het meest recente album van Bosco is het prachtige in 2017 uitgebrachte Mano Que Zuera. 

Mandolinespeler en snaarvirtuoos De Holanda speelt fusionjazz op zijn tiensnarige, speciaal voor hem gebouwde mandoline. Hij laat zien dat het bescheiden instrument immense mogelijkheden heeft. Hamilton brak internationaal door met zijn virtuoze optreden in de documentaire Brasileirinho. Nu is hij een van de bepalende namen in de nieuwe generatie Braziliaanse musici die de traditionele muziek van nieuw elan voorzien. Hij put uit jazz, klassiek en Braziliaanse popmuziek, maar speelt ook muziek van Ary Barroso en Astor Piazzolla. Ook wordt hij al in één adem genoemd met legendarische mandolinespelers als Do Bandolim en Macedo. In 2016 kwam het prachtige album Samba de Chico uit. Bezetting: João Bosco - zang, viola (Portugese gitaar)

 

Hamilton de Holanda - bandolim (Portugese Mandoline). Koop je kaartjes hier.

 

FACEBOOK  |  TWITTER | INSTAGRAM |  YOUTUBE

 
Naar boven