Het Jazzschip

Geplaatst op 11 mei 2018

Ronkende scheepsmotoren en swingende klanken

 

Geniet van de beste jazz terwijl je je laat meevoeren op het deinende water van de rivier. Het Jazzschip vaart een kleine tour door de Rotterdamse haven met een tweetal bestemmingen in het vooruitzicht. Het programma opent met Phil's Music Laboratory, een van de best bewaarde geheimen in de Nederlandse jazz. In de haven gaan drummers Mark Schilders en Antoine Pierre aan de slag met het thema 'street life' en in een desolate loods improviseren pianist Tony Roe en vocaliste Nora Fischer op muziek van Maurice Ravel, Béla Bartok en Kurt Weill. Op de terugweg ronken de scheepsmotoren op volle toeren gestuwd door de swingende klanken van het kwartet van Anton Goudsmit en Peter Beets met een Wes Montgomery programma. DJ Eddy Geerts draait jazzy beats.

Phil’s Music Laboratory - piano en compositie: Philipp Rüttgers, trompet: Bruno Calvo Annilo, altosax en sopraansax: Miguel Boelens, tenorsax en basklarinet: Nils van Haften, trombone: Kobi Arditi, contrabas: Thomas Pol, drums: Felix Schlarmann. Mark Schilders & Antoine Pierre - drums: Mark schilders en Antoine Pierre. Nora Fisher & Tony Roe - zang: Nora Fischer, piano en elektronica: Tony Roe. Goin' Wes - piano: Peter Beets, gitaar: Anton Goudsmit, contrabas: Marius Beets, drums: Joost van Schaik.

North Sea Round Town i.s.m. LantarenVenster, Jazz International Rotterdam. Met dank aan de Spido. [Foto: Maarten Laupman]
Datum: 30 juni 

Tijd: 15:30 t/m 20.30
Tickets: €29,50
www.lantarenvenster.nl

 

FACEBOOK | TWITTER | INSTAGRAM | YOUTUBE

 
Naar boven