Kid Dynamite Tommy Moustache

Geplaatst op 11 mei 2018

Jubileum editie Kid Dynamite

 

Zondag 24 juni 2018 viert Kid Dynamite Jazz Festival haar jubileumeditie en wordt uitgepakt met zangeres Ntjam Rosie, de heren van Tommy Moustache en het kleurrijke Zitakula. Locatie is het bekende Deliplein, waar de liefde tussen Rotterdam en Jazz in de jaren 40 geboren is. De aftrap wordt traditiegetrouw verzorgd door Ronald Snijders en The Dynamite Kids; een band en een koor bestaande uit kinderen van basisscholen van Katendrecht. De organisatie doet haar titel van ‘familiefestival’ eer aan door naast een hoofdpodium ook een kinderpodium te programmeren, met de feestelijke Mr. Luca en Winston Scholsberg met Multi Jam.

Tommy Moustache bracht onlangs hun tweede album EGO uit (Berthold Records). Hierop verdiepen ze hun rauwe, instrumentale jazz wat zich uit in een schizofrene trip met funk en rockingrediënten. Na de release van hun debuutalbum (2014) werden ze uitverkoren tot Soul&Jazztalent door Radio 6, speelden ze op diverse jazzfestivals en wonnen ze in 2016 de publieksprijs van de Dutch Jazz competition.In tegenstelling tot hun debuutalbum, gewijd aan hun held Tommy Moustache, stappen de mannelijke musici nu zelf in de schijnwerpers met EGO. Altsaxofoon: Jasper van Damme, gitaar: Jorn ten Hooper, basgitaar: Bas Kloosterman, drums: Mark van Kersbergen.
 
WEBSITE  I  FACEBOOK  I  TWITTER  I   INSTAGRAM  

 
Naar boven