Know the Ledge

Geplaatst op 11 mei 2018

Live hiphop overgoten met Jazz

 

Op donderdag 5 juli 2018 organiseert House of Knowledge een live Hiphopshowcase in LantarenVenster. Dit als onderdeel van North Sea Round Town, fringe festival van North Sea Jazz. Hiervoor programmeren zij 8 zeer getalenteerde MC’s onder begeleiding van een eveneens uiterst getalenteerde live band. Om deze talenten te inspireren en te ontwikkelen en daarnaast de eigen tracks van de MC’s te remixen tot Jazz, wordt er gewerkt met ‘Award winning’ toetsenist Jamal Peoples (USA).

Jamal Peoples, geboren en getogen in the Bronx New York, begint hij zijn professionele muzikale carrière op 9 jarige leeftijd. Als de meeste kids van zijn leeftijd al in bed liggen, speelt hij samen met zijn vader (bas) en oudere broer (drums) in de New Yorkse night clubs. Zijn introductie naar het grote publiek komt als hij op 15 jarige leeftijd met Angie Stone begint te touren. Eerst als assistant en later als musical director speelt hij jarenlang over de hele wereld en produceert hij verschillende tracks voor haar albums. In de jaren die daarop volgen, maakt hij onder andere deel uit van de band van Jazz legend Roy Ayers en tourt hij wereldwijd met Lauryn Hill.

‘Ik ben opgegroeid met HipHop en het viel me op dat zoveel van die HipHop tracks gebruik maakten van samples van Jazz composities. Ik werd nieuwsgierig naar die samples; naar die muzikanten; naar Jazz music. Net zoals Jazz is HipHop een progressieve muzieksoort, forever growing, changing en evolving. Toen ik door Guru werd gevraagd voor zijn ‘Jazzmatazz’ project en met niemand minder dan Herbie Hancock ‘on stage’ stond, voelde ik het elke avond weer; ‘The 2 worlds came together’ - aldus Jamal Peoples.

Jamal zal middels voor selectie een begeleidingsband samenstellen met talentvolle muzikanten. Tijdens de repetities zullen zij door hem worden gecoacht en klaargestoomd voor de showcase. Daarnaast zijn er 8 aanstormende talentvolle MC’s geselecteerd, door House of Knowledge, die hun skills zullen laten zien en dit podium verdienen. De eigen tracks van de MC's worden door Jamal bewerkt en de band zal onder muzikale leiding van Jamal deze spelen met een Jazzy ‘feel’ waarbij het uiteraard zijn Hiphop karakter niet verliest. Tijdens het repetitieproces krijgen de MC’s een 1 op 1 masterclasses op het gebied van stage presence, microfoontechniek en performen met live band van recording artist Tasha's World (NL).

Voor deze talentvolle MC’s is het een kans om met een ‘top’ live band te spelen onder leiding van Jamal Peoples, om onderdeel uit te maken van de North Sea Round Town programmering en te performen in de karakteristieke populaire locatie LantarenVenster. Dit alles levert brede exposure en nieuwe ervaringen voor hun op.

Uiteraard mag bij een ‘dope show’, een ‘equally dope’ afterparty niet ontbreken. DJ’s Odin (Encore/Chocolade/Yardbird) & Paquito Moniz (Woo Hah/Yardbird/Appelsap) nemen de honneurs waar. Deze DJ/Producers, die bekend staan om hun verrassende remixes, zullen ons de juiste mix van HipHop, Jazz, AfroBeats & Dance Classics voorschotelen en nèt dié tracks draaien die Je niet verwacht..

Know the Ledge is een initiatief van House of Knowledge in samenwerking met LantarenVenster, de Cultuurbuur, North Sea Round Town, Rotterdam Festivals, Music Matters en Grounds. Stichting House of Knowledge (HoK) wil door middel van individuele, op maat gemaakte ontwikkelingstrajecten, uitzonderlijke talenten helpen zichzelf te professionaliseren en doen excelleren in hun vakgebied. HoK werkt hiervoor uitsluitend met mentoren, die hun sporen ruimschoots hebben verdiend en experts/masters binnen hun discipline zijn. Zij kunnen vanuit hun eigen ervaring hun kennis en skills overdragen en zo een inspiratiebron voor de talentvolle jongeren zijn. Ook fungeert House of Knowledge als adviesorgaan voor (Gemeentelijke) instellingen en bedrijven als zijnde experts in de ‘Urban Performing Arts’ en op het gebied van jongerencultuur en educatie.

KNOW THE LEDGE the ‘Kind of Blue’ edition... 
do 5 juli 2018, 20:30 uur € 7,50, vanaf 23.00 uur gratis afterparty

FACEBOOK
  I TICKETS

 
Naar boven