Indrukwekkende reeks jazzdocumentaires in LantarenVenster!

Geplaatst op 23 mei 2018

Grote namen op het grote doek

 

Trots zijn we op ons filmprogramma met LantarenVenster, met documentaires die eenmalig of nog niet eerder in de Nederlandse bioscopen zijn vertoont. Naar aanleiding van het live concert van Mavis Staples in de schouwburg wordt slechts eenmaal op 1 juli de documentaire ‘Mavis!’ vertoond over het leven en de muziek van deze soullegende. Daarnaast zijn in het kader van het North Sea Jazz Festival in samenwerking met Marnix Ouweneel in juni en juli eveneens vier jazzdocumentaires geprogrammeerd met artiesten die dit jaar op het muziekfestival optreden. Het zijn niet de minste namen: Bill Frisell, Ruben Blades en Gregory Porter. Verder is er de bluesfilm 'Two Trains Runnin’' die gaat over een zoektocht naar Son House en Skip James, verteld door Common en met muziek van Gary Clark Jr., die ook op het North Sea Jazz Festival speelt.

Kaarten en info

FACEBOOK | TWITTER | INSTAGRAM | YOUTUBE

 
Naar boven