Twists of H.C. Andersen's Untaped Fairy Tales

Geplaatst op 12 juni 2018

Geschreven vanuit het perspectief van een sprookje

 

Elk jaar verstrekt North Sea Jazz een vrije compositieopdracht en dit jaar gaat de eer naar pianist en componist Philipp Rüttgers. Met “Twists of H.C. Andersen’s Untaped Fairy Tales” vertaalt Rüttgers een fictief verhaal naar muziek en geeft hiermee zijn kritische kijk op onze huidige samenleving. Sprookjesboeken uit zijn kindertijd en zijn latere jeugd zijn een inspiratiebron. Rüttgers is opgegroeid in het Berlijn van de jaren tachtig; in de hoogtijdagen van de krakersscene, het Berlijn van punkdiva Nina Hagen, met de ramp van Tsjernobyl als reële dreiging en natuurlijk de muur. De muzikanten van het hiervoor speciaal samengestelde kwintet komt voort uit de jazz-, klassieke-, improvisatie-, elektronische- en Indiase muziek. piano en composities: Philipp Rüttgers, zang en gitaar: Heidi Heidelberg, (alt)viool: Oene van Geel, cello: Jörg Brinkmann, drums: Mark Schilders, VJ: Seppe Ovink.

Voorpremière
Datum: do 12 juli
Tijd: 20.30
Locatie: LantarenVenster
Entree: €7,50
Première
Datum: vr 13 juli
Locatie: Ahoy, North Sea Jazz

FACEBOOK | TWITTER | INSTAGRAM | YOUTUBE    
 
Naar boven