Terugblik Boerenkool & Baklava

Geplaatst op 5 juli 2018

Muzikale en culinaire ontmoetingsplek, Belvédère

 

Deze avond stond geheel in het teken van muziek, verhalen, culinaire verrassingen en ontmoeting. In de keuken creëerde één van de koks van Belvédère heerlijke wereldse gerechten. De gangen werden afgewisseld met bijzondere verhalen van gastsprekers en muziek van Roos Meijer die met haar gloednieuwe muziekproject ‘Maktub’ de verhalen ‘vertelt’ over haar ervaringen tijdens haar werk in vluchtelingenkampen in Griekenland. Na het diner werd de ruimte opengesteld voor publiek en speelden Nederlandse musici samen met jazz- en wereldmuzikanten die de afgelopen jaren hun geboorteland moesten ontvluchten. Het muziekprogramma kwam mede tot stand in samenwerking met Sounds of Change, een stichting die werd opgericht om met workshops voor docenten en hulpverleners muziek te integreren in hun werk met getraumatiseerde kinderen, bijvoorbeeld in Griekenland en Syrië. 
 

Foto's [fotograaf: Hielke Grootendorst]
Minidoc [video: Rob van Pelt]
Boerenkool en Baklava op North Sea Round Town [Artikel: RTV Rijnmond]

 
FACEBOOK | TWITTER | INSTAGRAM | YOUTUBE

 
Naar boven