Terugblik Jazzfietsen op Zuid

Geplaatst op 9 juli 2018

Muzikale fietstour door Rotterdam Zuid

 

Fietstocht waarbij een gids van ‘Dit is Zuid’ ons langs de haven leidden met architectonische- en muzikale hoogstandjes om voldaan te eindigen op het pittoreske dorpsplein van Charlois. Er werd een heerlijke knapzak met lunch aangeboden van de Bakkerswerkplaats, waarna de fietstocht opging in de mediterane klanken van het AVA Trio dat onder leiding staat van de meesterlijke bariton saxofonist Giusseppe Doronzo. Vervolgens werden we gastvrij ontvangen in Atelier Wenzel & Van de Geer waar het duo Too Noisy Fish tussen de geëxposeerde werken speelde. Ook was er een muzikaal intermezzo bij Koffie & Ambacht met ongestoord improviserende jazzmusici. Waarna we tot laat in de namiddag hebben kunnen genieten van de ‘latin jazz’ van Bogomatik. 

 

AVA Trio - bariton en saxofoon: Giussepoe Doronzo, bas: Kuhn Fu, percussie: Simon Leleux.

Too Noisy Fish - piano en compositie: Peter Vandenberghe, contrabas: Kristof Roseeuw, drums: Teun Verbruggen.

Xiomara Virdo - zang: Alberto Caiceda, trompet: George Pancras, gitaar: Thomas Hilbrandie, keyboard: Leon Den Engelsen.

Bongomatik - bas: Mick Paauwe, percussie: Jens Kerkhof, drums: Prim Dros e.a.

 

Foto's [foto: Maarten Laupman]
Minidoc [video: Rob van Pelt]

 

Wil je volgend jaar (weer) bij Jazzfietsen OP ZUID zijn, noteer dan alvast 7 juli 2019 in je agenda en abonneer je op onze nieuwsbrief, zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het festival en de start van de kaartverkoop. 

 

 

 
Naar boven