Programma Jazz Night Express bekend!

Geplaatst op 21 januari 2019

Met Ntjam Rosie Acoustic Quartet, Jesse van Ruller, Thomas Pol en meer...

 

Ntjam Rosie Acoustic Quartet, Jesse van Ruller, Thomas Pol & Joost Patocka, Dorona Alberti (zangeres Gare du Nord), Oene van Geel & Mark Haanstra, Thijs Nissen Trio en Codarts Jazz Talents mee op de nachttrein naar Berlijn. De Jazz Night Express is een nachttrein met 450 slaapplekken voor reizigers en biedt spectaculaire jazz-optredens, een bistro, een restaurant en voor iedere reiziger een slaapplek. 

Deze unieke nachttrein vertrekt tijdens de aftrap van North Sea Round Town op 28 juni 2019 in de vroege avond vanaf station Rotterdam Centraal en rijdt met een enkele stop op Amsterdam Centraal direct door naar eindbestemming Berlijn Zoo, aankomst acht uur ‘s ochtends. Een dagje Berlijn de beste muziek, lekker eten en slapen. 

De line up is net bevestigd en bestaat uit de Rotterdamse zangeres Ntjam Rosie Acoustic Quartet, Jesse van Ruller, Thomas Pol & Joost Patocka, Dorona Alberti (zangeres Gare du Nord), duo Mark Haanstra & Oene van Geel, het Thijs Nissen Trio ft. Donald Simoen en vier jonge jazztalenten van Codarts. Reizigers kunnen bij het kopen van een ticket voor de Jazz Night Express een voorkeursconcert opgeven, omdat het wegens logistieke redenen niet mogelijk is elk concert bij te wonen.

Er gaat ook een restauratiewagon mee. Daarvoor heeft de organisatie 2 chef-koks geselecteerd die geheel in de sfeer van de nachttrein een luxe 3-gangen jazzdiner bereiden, maar ook voor het ontbijt en de late-night snack in de bistro zorgen.

"Een slaaptrein heeft iets idyllisch en romantisch, je wordt een beetje in slaap gewiegd terwijl je in je bed ligt. Ik vind het prachtig om wakker te worden en dan zo de Alpen of een andere stad in te rijden. Als je kinderen hebt is treinreizen ook zeer efficiënt en het is een stuk beter voor het milieu”, zegt de oprichter van Noord Westexpress.

Kaartverkoop via jazznightexpress.nl

28 juni: Rotterdam Centraal 19:15 - Amsterdam Centraal 20:30 - Berlijn Zoo 07:30

 
Naar boven