Historische Jazzroute ‘van Pschorr tot BIRD’

Geplaatst op 25 maart 2019
Een muzikaal eerbetoon aan Rotterdamse Jazzclubs
 

Met de Historische Jazzroute Rotterdam ‘Van Pschorr tot Bird’ (Jazzroute) willen we verdwenen historische jazzlocaties, die veelbetekenend zijn geweest in de Rotterdamse jazzgeschiedenis, markeren en ‘eren’ met een performance op die plek. Dit doen we in het kader van 100 jaar jazz in de stad. Vijf voormalige jazzplekken worden zichtbaar gemaakt en worden op één dag achtereenvolgens geprogrammeerd. Zo ontstaat een historische jazzroute waaraan mensen al wandelend of fietsend kunnen deelnemen. Ook zullen op die plekken toevallige voorbijgangers op een muzikale manier geconfronteerd worden met de 100e verjaardag van jazz in Rotterdam en de jazzhistorie van de plek waar ze zich dan bevinden.

Verwacht een middag vol verrassende concerten van Rotterdamse makers. Het programma is gratis te bezoeken, maar wil je verzekerd zijn van een zitplaats bij de verschillende concerten? Dan kun je binnenkort een kaartje bestellen via Jazz International Rotterdam.
Een initiatief van en in samenwerking met Jazz International Rotterdam.

30 juni 2019, route:
13:00-13:45 uur, Benjamin Herman, De Sunship Jazzbunker (Leuvehoofd, De Boeg)
14:00–14:45 uur, Shirma Rouse, De Cosmopoliet en de dancings op de Dijk (Maritiem Museum, Sinfonia Festival)
15:00-15:45 uur, Hermine Deurloo, Hotjazz in Memphisto (Café Timmer, Oude Binnenweg 120)
16:00-16:45 uur, Joost Patocka, B14 (Grotekerkplein, Stadspodium)
17:00-17:45 uur, Niek de Bruijn, Dancing Pschorr (BIRD)

FACEBOOK  I  TWITTER  I   INSTAGRAM

 
Naar boven