Paul Acket Award voor gitarist Julian Lage

Geplaatst op 12 april 2019

"Zo'n gitarist die alles heeft"

 

Julian Lage is de winnaar van de Paul Acket Award 2019. Deze prijs, een initiatief van het North Sea Jazz Festival, gaat jaarlijks naar een artiest die een bredere publieke erkenning verdient voor zijn of haar buitengewone muzikale kwaliteit.

Volgens de jury is Lage "zo'n gitarist die alles heeft. Een fenomenale techniek, een prachtige toon en hij speelt met het grootste gemak de mooiste composities op diverse gitaren. Ondanks zijn jonge leeftijd (31 jaar) heeft hij zich de traditie al eigen gemaakt en vertaald naar een uniek eigen geluid."

Julian Lage neemt de prijs in ontvangst op het komende NSJ-festival in Rotterdam, waar hij drie optredens doet. Eerdere winnaars van de Paul Acket Award - vernoemd naar de oprichter van het jazzfestival - waren onder anderen pianiste Kaja Draksler (2018), saxofonist Donny McCaslin (2017), zangeres Cécile McLorin Salvant (2016) en pianist Tigran Hamasyan (2015).

FACEBOOK  I  TWITTER  I   INSTAGRAM 

 
Naar boven