Angélique Kidjo ontvangt de Edison Oeuvreprijs Jazz/World 2019!

Geplaatst op 1 mei 2019

Op 7 juli tijdens #NSRT010 wordt de prijs uitgereikt en verzorgt Kidjo samen met haar band een uur durend concert, waar jij bij kan zijn!

 

De Edison Stichting kent de Oeuvreprijs Jazz/World 2019 toe aan de West-Afrikaanse zangeres Angélique Kidjo. Juryvoorzitter Imme Schade van Westrum: “Sinds de vroege jaren tachtig heeft Angélique Kidjo met haar muziek letterlijk werelddelen verbonden. Met de beste musici uit Afrika, Amerika en Europa creëerde de zangeres een veelzijdig, eigenzinnig én reeds decennia gelauwerd oeuvre. Ze zong in Carnegie Hall en in Parijs onder de Arc De Triomphe voor meer dan 70 staatshoofden. De Beninese ‘singer-songwriter’ hoort als geen ander thuis in de imposante erelijst van Edison Oeuvreprijswinnaars.” 

De prestigieuze prijs wordt aan Angélique Kidjo uitgereikt op zondag 7 juli tijdens Edison Jazz/World dat plaatsvindt bij het Rotterdamse jazzpodium LantarenVenster. Het concert en uitreiking is onderdeel van North Sea Round Town – het fringe festival van North Sea Jazz Festival. Angélique Kidjo zal de prijs hoogstpersoonlijk in ontvangst komen nemen en een uur durend concert verzorgen samen met haar band. Naast Kidjo maken ook de andere winnaars hun muzikale opwachting én wordt de avond besloten met een unieke Edison Jamsessie.

Datum: 7 juli 2019 20:30
Locatie: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam
Tickets€10

FACEBOOK  I  TWITTER  I   INSTAGRAM

 
Naar boven