Vier 100 jaar jazz in Rotterdam met de Historische Jazzroute

Geplaatst op 8 mei 2019

Vijf gratis buitenconcerten 'Van Pschorr tot BIRD'

 

De Historische Jazzroute ‘Van Pschorr tot Bird’ markeert en eert vijf verdwenen historische jazzlocaties die veelbetekenend zijn geweest in de Rotterdamse jazzgeschiedenis. Op, of vlakbij de voormalige jazz locaties vinden op zondagmiddag 30 juni vijf buitenconcerten na elkaar plaats. De Sunship JazzBunker, De Cosmopoliet en de dancings op De Dijk, Mephisto, B14 en Dancing Pschorr zijn de plekken die geëerd worden. 

Vijf gerenommeerde musici (Benjamin Herman, Shirma Rouse, Hermine Deurloo, Joost Patocka en Niek de Bruijn) cureren elk een podium waar zij tezamen met eindejaarsstudenten van Codarts een muzikaal programma samenstellen, geënt op de historische jazzclub waar het podium zich bij bevindt. Elk concert wordt geopend door een markante Rotterdammer die iets over die locatie van vroeger vertelt. Het programma is gratis te bezoeken, maar er zijn ook VIP tickets verkrijgbaar. Je kunt al wandelend of fietsend deelnemen aan de gehele route. Het is ook mogelijk om slechts één of enkele concerten te bezoeken.

De Jazzroute ‘Van Pschorr tot BIRD’ is een programma in het kader van 100 jaar jazz in Rotterdam en is een initiatief van Jazz International Rotterdam in samenwerking met Codarts en North Sea Round Town. De Jazzroute wordt mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals, Stichting Bevordering van Volkskracht, alle locatiepartners en Rotterdam Sinfonia. [Foto: Thareyck Martina]

30 juni 2019, de Route:
13:00-13:45 uur, Benjamin Herman, De Sunship Jazzbunker (Leuvehoofd, De Boeg)
14:00–14:45 uur, Shirma Rouse, De Cosmopoliet en de dancings op de Dijk (Maritiem Museum, Sinfonia Festival)
15:00-15:45 uur, Hermine Deurloo, Hotjazz in Memphisto (Café Timmer, Oude Binnenweg 120)
16:00-16:45 uur, Joost Patocka, B14 (Grotekerkplein, Stadspodium)
17:00-17:45 uur, Niek de Bruijn, Dancing Pschorr (BIRD)

FACEBOOK  I  TWITTER  I   INSTAGRAM 

 
Naar boven