Cabo Verde op de Kaap

Geplaatst op 16 mei 2019

Op reis met wereld jazz-muzikant Paulo Bouwman

 

In Rotterdam klopt een groot Kaapverdiaans hart. Ruim 20.000 Kaapverdianen vestigden zich in de stad. Muziek reisde in hun kielzog mee: Morabeza Records werd een Rotterdams/ Kaapverdiaans platenlabel en de Nederlandse hutspot kreeg er een smakelijk broertje bij: de cachupa. 

Op woensdag 3 juli gaan we op reis met Paulo Bouwman, muzikant, sportdocent en Rotterdammer met roots in zowel Portugal als Kaapverdië. Hij vertelt het verhaal van de Trans Atlantische Verbinding tussen West-Afrika, Brazilië, Portugal en Cabo Verde. Een verhaal over Afrikaanse ritmes, Arabische klanken, het geluid van heimwee, fado, samba en bossa nova die de basis legden voor de Kaapverdiaanse morna en funana. Dit verhaal vertelt hij samen met andere muzikanten, vooral door hun muziek aan het woord te laten. Een Kaapverdiaanse kok vertelt mee en laat ons genieten van de keuken van overzee. Het is een verhaal met zoet en met zuur. De Trans Atlantische Verbinding bracht veel moois teweeg, maar werd veroorzaakt door de slavenhandel van de 15de tot de 19de eeuw. 

North Sea Round Town heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan en brengt die gastvrijheid ook in de praktijk. Twintig gasten worden aan tafel uitgenodigd die niet zomaar vanzelfsprekend een kaartje voor deze avond kopen. Twintig gasten die een extra welkom verdienen vanwege de weg die ze aflegden om weer in vrijheid te kunnen leven. 

Wanneer: woensdag 3 juli 2019
Programma: 18.00 t/m 21.30 uur, live muziekprogramma met diner:
tickets 17,50 euro. Vanaf 21.30 uur t/m 23.00 uur: gratis toegankelijk
Waar: Verhalenhuis Belvédère, Rechthuislaan 1
Tickets: 17,50 euro, incl. diner. Klik hier om kaarten te kopen.

FACEBOOK  I  TWITTER  I   INSTAGRAM

 
Naar boven