Know the Ledge ‘The Awakening’

Geplaatst op 27 mei 2019

Celebrating Hiphop’s Jazz’ origins

 

Na een succesvolle editie met lovende recensies organiseert House of Knowledge op donderdag 4 juli 2019 de live Hiphopshowcase Know the Ledge wederom in samenwerking met LantarenVenster en North Sea Round Town. Hiervoor programmeren zij acht zeer getalenteerde MC’s en vocalisten onder begeleiding van een eveneens zeer getalenteerde live band. Om deze talenten te inspireren, te ontwikkelen en de songs van de rappers en vocalisten te mixen met ‘Jazz classics’, wordt er gewerkt met één van de grondleggers van de Britse Hiphopscène; artist producer TY (UK) en opnieuw met ‘Award winning’ toetsenist Jamal Peoples (USA).

Ben Chijioke, beter bekend als de Britse rapper/producer Ty is vooral bekend om zijn lyrische openhartigheid en eerlijke weergaven van het dagelijks leven die hem opzij zetten van velen mainstream Hiphop acts. Dit heeft geleid tot de release van vijf succesvolle albums en een nominatie voor de Mercury Award. De Londoner heeft door de jaren heen samengewerkt met artiesten als Scratch Perverts en Talib Kweli. Ty staat ook bekend om zijn werk als spoken word artist. Dit leverde performances op bij The Big Chill Festival en The Royal Albert Hall. Vanaf het begin van dit jaar maakt hij samen met UK heavy weights Rodney P. en Blak Twang deel uit van de Hiphopformatie ‘Kingdem’.

Ik vind niets belangrijker, dan wat ik geleerd heb in mijn jaren als performing artist, door te geven aan de volgende generatie van HipHop heads. Ik heb de beelden van vorig jaar gezien en voelde de magie die ontstond toen de MC’s in hun ware element werden gezet; on stage, mic in hand… you can’t fake that. I’m proper excited for this one.” - Ty.

Jamal Peoples, geboren en getogen in the Bronx New York, begint zijn professionele muzikale carrière op negenjarige leeftijd. Hij wordt geïntroduceerd bij het grote publiek als hij op 15 jarige leeftijd met Angie Stone begint te touren. Als musical director speelt hij jarenlang over de hele wereld en produceert hij verschillende tracks voor haar albums. In de jaren die daarop volgen maakt hij onder andere deel uit van de band van Jazz legend Roy Ayers en tourt wereldwijd met Lauryn Hill.

Know the Ledge has been a very inspiring experience for me. Meeting young, ambitious and very talented ‘kids’ from the other side of the world and sharing myself with them has been amazing. It goes to show once again, that music is the universal language that unites us all in the end. Really looking forward to be part of this experience once again. - Jamal Peoples.

Middels een voorselectie zal er een begeleidingsband worden samengesteld bestaande uit talentvolle instrumentalisten. Deze zullen tijdens de repetities door ‘Peoples’ worden gecoacht en klaargestoomd voor de showcase. Daarnaast worden er acht aanstormende rappers en vocalisten geselecteerd, die tijdens Know the Ledge hun skills zullen laten zien. Tijdens het repetitieproces krijgen de acht een 1 op 1 masterclasses op het gebied van stage presence, tekstbeleving en microfoontechniek van TY (UK) en Tasha's World (NL). Voor deze upcoming vocalisten is dit een unieke kans om met een ‘top’ live band te spelen, 1 op 1 te connecten met ‘de masters’ en daarmee onderdeel te zijn van de North Sea Round Town programmering. Dit alles in de karakteristieke populaire locatie LantarenVenster wat hen een unieke ervaring en brede exposure oplevert.

Know the Ledge is een initiatief van House of Knowledge in samenwerking met LantarenVenster, North Sea Round Town, de Cultuurbuur, Music Matters en Grounds.

Wat: KNOW THE LEDGE ‘The Awakening’ 
Datum: donderdag 4 juli 2019 
Locatie: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD Rotterdam 
Deur open: 20:30 uur 
Ticketprijs: VVK € 7,50 / aan de deur: 10,- 
Kaartverkoop: online of aan de kassa van LantarenVenster 
Line up: TY (UK), Jamal Peoples (USA) & live band Brooks Journey, Djesco, Elijah Waters, Imani Selina, Lizzy, Luigino, Meru, Mystic

Over House of Knowledge
Stichting House of Knowledge wil door middel van op maat gemaakte ontwikkelingstrajecten uitzonderlijke talenten begeleiden en ondersteunen. House of Knowledge werkt hiervoor uitsluitend met mentoren die hun sporen ruimschoots hebben verdiend en experts zijn binnen hun discipline. Aan de hand van hun eigen ervaringen delen zij hun kennis en skills met de talentvolle jongeren en dienen zij als ultieme inspiratiebron. Daarnaast fungeert House of Knowledge als adviesorgaan voor (gemeentelijke) instellingen en bedrijven op het gebied van de ‘Urban Performing Arts’, jongerencultuur en educatie.

Over North Sea Round Town
Know the Ledge is onderdeel van North Sea Round Town, fringe festival van North Sea Jazz dat van 27 juni t/m 14 juli 2019 neerstrijkt in Rotterdam met het beste dat de stad te bieden heeft aan jazz, blues, soul, funk, hiphop, pop, improvisatie en crossovers.

[Foto: Bunny Bread]
FACEBOOK  I  TWITTER  I   INSTAGRAM

 
Naar boven