De winnaars van Edison Jazz/World zijn bekend

Geplaatst op 28 mei 2019

Met op zondag 7 juli de uitreiking tijdens North Sea Round Town!

 

Vandaag heeft de Edison Stichting de winnaars Edison Jazz/World 2019 bekendgemaakt. Winnaars van eigen bodem zijn het Jazz Orchestra of the Concertgebouw met hun album Crossroads en vocalist Sanne Rambags met haar trio Mudita voor het album Listen To The Sound Of The Forest. De door DJ's P-Dog & Zembie (alias Sander Huibers en Frank Jochemsen) samengestelde platenreeks Functional Stereo Music van The Rob Franken Electrification wint in de categorie ‘Het document’. Andere winnaars zijn de internationale artiesten Brad Mehldau (Internationaal), Jacob Collier (Vocaal), Fatoumata Diawara (World) en Janelle Monáe (Soul, Funk, R&B). Wie uiteindelijk de Edison voor de Jazzism Publieksprijs krijgt, wordt later bekend.

Edison Jazz/World uitreiking tijdens NSRT
De prestigieuze prijzen worden uitgereikt op zondag 7 juli bij het Rotterdamse jazzpodium LantarenVenster. Het concert en uitreiking is onderdeel van North Sea Round Town – het fringe festival van North Sea Jazz Festival. Op zondag 7 juli zal oeuvreprijswinnares Angélique Kidjo de prijs hoogstpersoonlijk in ontvangst komen nemen en een uur durend concert verzorgen. Naast deze West-Afrikaanse zangeres en de publieksprijswinnaar zullen tijdens de uitreikingen ook andere winnaars hun muzikale opwachting maken. Binnenkort worden zij aangekondigd.

Kaarten: 
€ 10, online of aan de kassa van Lantarenvenster.
Net als vorig jaar is er ook weer een jamsessie na afloop in de foyer, waarbij nationale en Rotterdamse jazzmusici elkaar uitdagen op het podium. Dit na-programma is gratis toegankelijk.

FACEBOOK  I  TWITTER  I   INSTAGRAM

 
Naar boven