Edison Jazz/World Oeuvreprijs 2020 voor R&B, pop en jazz zangeres Patti Austin

Geplaatst op 17 juni 2019

Op 7 juli tijdens #NSRT010 wordt de prijs uitgereikt en verzorgt Patti Austin een concert, waar jij bij kan zijn!

 

Patti Austin, Oeuvreprijswinnares Jazz/World 2020, komt haar Edison een jaar eerder in ontvangst nemen. De Edison Stichting heeft eerder dit jaar bekend gemaakt dat de Oeuvreprijs Jazz/World 2019 op 7 juli aanstaande zal worden uitgereikt aan de West-Afrikaanse zangeres Angélique Kidjo. Echter heeft zij door omstandigheden helaas haar komst moeten afzeggen. De Edison wordt op een ander moment aan haar uitgereikt. Om op 7 juli een mooi programma te waarborgen bood zich de perfecte oplossing aan. Winnaar van de categorie ‘Jazz Nationaal’ het Jazz Orchestra of the Concertgebouw gaat een concert geven met de Amerikaanse zangeres Patti Austin. De Edison Stichting is verheugd met haar ‘vervroegde’ komst en vereerd dat zij de Edison Oeuvreprijs Jazz/World hoogstpersoonlijk in ontvangst komt nemen.

Edison Jazz/World vindt plaats op zondag 7 juli bij het Rotterdamse jazzpodium LantarenVenster. Het concert en uitreiking is onderdeel van North Sea Round Town – het fringe festival van North Sea Jazz Festival. Naast Austin maken ook winnaars Sanne Rambags met haar trio Mudita, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en de publieksprijswinnaar hun muzikale opwachting. Ter ere van het winnende document 'The Rob Franken Electrification - Functional Stereo Music' zal Hans Vroomans spelen op de originele Fender-piano van Rob Franken (1941-1983). Na afloop van het programma gaat het feest door tijdens de unieke Edison jamsessie, waarbij jazztalenten van Codarts Rotterdam elkaar uitdagen op het podium.

Datum: 7 juli 2019 20:30
Locatie: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam
Tickets€10

FACEBOOK  I  TWITTER  I   INSTAGRAM

 

 
Naar boven