KIJKEN: Live @ Nishi's

Geplaatst op 26 juni 2020

Beluister hier alle sessies uit de Live @ Nishi's-reeks

 

Deze zomer presenteert House of Knowledge samen met North Sea Round Town een gloednieuwe serie concertregistraties. Met Live @ Nishi's krijgen negen toptalenten een podium in de karakteristieke Nishi Market, waar de live sessies worden opgenomen. Nishi Market is een Japanse conceptstore in Rotterdam met veel street style fashion. Bovendien staat het interieur garant voor een kleurrijk decor.

De negen intieme sets, allemaal tussen de 15 en 20 minuten lang, zijn geïnspireerd op de Tiny Desk Concerts van het Amerikaanse NPR Music en hebben als doel om toptalent een speelplek te geven tijdens Covid-19. Bekijk de line-up en het uitzendschema hieronder.

Hieronder kan je alle performances terugkijken.

Zaterdag 26 juni vanaf 16:00 uur - Lizzy 
Ze is nog jong, maar vastbesloten dat ze op het podium thuishoort. In 2018 werd Lizzy al opgepikt door Chantal Janzen, die haar video’s vond op Instagram. Dit bracht haar op de planken van Carré en leverde haar een set op tijdens de lancering van &C Magazine. Met inspiratiebronnen als Summer Walker, Lauryn Hill en Bruno Major klinkt Lizzy’s muziek als een zwoele, down beat vrijdagnacht. 


Zondag 27 juni vanaf 16:00 uur - Lady Shaynah 
Ze won de Music Matters Award en SuriPop, werd uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent en toerde met zangeres Sabrina Starke. Dit jaar staat Lady Shaynah op het punt haar meest persoonlijke project tot nu toe de wereld in te sturen. Met haar hart op de tong en emoties blootgesteld, vertelt ze het herkenbare verhaal van een jonge vrouw onderweg naar het leren kennen van zichzelf. Tevens begeleidt ze zichzelf grandioos op de keys.


Vrijdag 3 juli vanaf 19:00 uur - Kay Slice 
Soul/hiphop artiest Kay Slice is op een muzikale missie. Centraal in zijn muziek staat de zoektocht naar jezelf, dat doorklinkt in een moeiteloze mix van hiphop, soul en afrobeat. Zijn Ghanese roots zijn verweven in zijn opkomende album, waarnaar Kay afreisde om de laatste hand te leggen aan de plaat. Door Red Bull werd Kay Slice benoemd tot één van de must see acts van 2020, en was hij te gast bij De Wereld Draait Door. Bij Live @ Nishi’s wordt hij begeleid door Willem ’t Hart op toetsen.

Zaterdag 4 juli om 16:00 uur - Giefa Sparkle
Zangeres Giefa Sparkle groeide op met muziek in huis. Haar vader speelde kaseko (Surinaamse dansmuziek), dat Giefa aanspoorde om zelf muziek te gaan maken. Haar inspiratie haalt ze vooral uit de jaren negentig, waarbij iconen als Laurynn Hill en Erykah Badu haar songwriting beïnvloeden. Haar eigen handtekening zet ze door haar teksten voornamelijk in het Nederlands te schrijven. Na haar succesvolle deelname aan The Voice Kids in 2014, stond Giefa op bekende festivals als WOOHAH!, Vunzige Deuntjes Festival en Kwaku. Ook speelde ze in 2017 een hoofdrol in de film ‘Sing Song’. Giefa's eerste single ‘Try’ kwam uit in 2019.
Luister op Spotify

Zondag 5 juli om 16:00 uur
Tunde, ook bekend als Tun, is een 27-jarige rapper/songwriter uit Rotterdam. Na het zien van de clip ‘In Da Club’ van 50 Cent begon hij op veertienjarige leeftijd zelf met rappen. Door zijn Nigeriaanse roots heeft Tun een grote liefde voor afrobeat, wat je terug hoort in zijn muziek. Woordspelingen en witty punchlines zijn een vast onderdeel binnen zijn repertoire. In juli en augustus heeft Tun een aantal releases gepland, waaronder een video met Talvin Suave.
Luister op Spotify

Donderdag 9 juli om 19:00 uur
Gaidaa 
Luister op Spotify

Vrijdag 10 juli om 19:00 uur
GUILLAUME. 
Luister op Soundcloud

Zaterdag 11 juli om 16:00 uur
Sammie Sedano 
Luister op Spotify

Zondag 12 juli om 16:00 uur
OTION 
Luister op Instagram

House of Knowledge
House of Knowledge biedt langdurige projecten, diverse programma’s en individuele ontwikkelingstrajecten aan met betrekking tot talentontwikkeling en (muziek)educatie. De expertise ligt hierbij vooral op het gebied van black music. De organisatie richt zich met name op jongeren tussen de 16 en 27 jaar met buitengewone talenten op het gebied van kunst, cultuur en muziek.

Foto's door Sarina Bax

 
Naar boven