KIJKEN: Live @ Nishi's

Geplaatst op 26 juni 2020

Beluister hier alle sessies uit de Live @ Nishi's-reeks

 

Deze zomer presenteert House of Knowledge samen met North Sea Round Town een gloednieuwe serie concertregistraties. Met Live @ Nishi's krijgen negen toptalenten een podium in de karakteristieke Nishi Market, waar de live sessies worden opgenomen. Nishi Market is een Japanse conceptstore in Rotterdam met veel street style fashion. Bovendien staat het interieur garant voor een kleurrijk decor.

De negen intieme sets, allemaal tussen de 15 en 20 minuten lang, zijn geïnspireerd op de Tiny Desk Concerts van het Amerikaanse NPR Music en hebben als doel om toptalent een speelplek te geven tijdens Covid-19. Bekijk de line-up en het uitzendschema hieronder.

Hieronder kan je alle performances terugkijken.

Zaterdag 26 juni vanaf 16:00 uur - Lizzy 
Ze is nog jong, maar vastbesloten dat ze op het podium thuishoort. In 2018 werd Lizzy al opgepikt door Chantal Janzen, die haar video’s vond op Instagram. Dit bracht haar op de planken van Carré en leverde haar een set op tijdens de lancering van &C Magazine. Met inspiratiebronnen als Summer Walker, Lauryn Hill en Bruno Major klinkt Lizzy’s muziek als een zwoele, down beat vrijdagnacht. 


Zondag 27 juni vanaf 16:00 uur - Lady Shaynah 
Ze won de Music Matters Award en SuriPop, werd uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent en toerde met zangeres Sabrina Starke. Dit jaar staat Lady Shaynah op het punt haar meest persoonlijke project tot nu toe de wereld in te sturen. Met haar hart op de tong en emoties blootgesteld, vertelt ze het herkenbare verhaal van een jonge vrouw onderweg naar het leren kennen van zichzelf. Tevens begeleidt ze zichzelf grandioos op de keys.


Vrijdag 3 juli vanaf 19:00 uur - Kay Slice 
Soul/hiphop artiest Kay Slice is op een muzikale missie. Centraal in zijn muziek staat de zoektocht naar jezelf, dat doorklinkt in een moeiteloze mix van hiphop, soul en afrobeat. Zijn Ghanese roots zijn verweven in zijn opkomende album, waarnaar Kay afreisde om de laatste hand te leggen aan de plaat. Door Red Bull werd Kay Slice benoemd tot één van de must see acts van 2020, en was hij te gast bij De Wereld Draait Door. Bij Live @ Nishi’s wordt hij begeleid door Willem ’t Hart op toetsen.

Zaterdag 4 juli om 16:00 uur - Giefa Sparkle
Zangeres Giefa Sparkle groeide op met muziek in huis. Haar vader speelde kaseko (Surinaamse dansmuziek), dat Giefa aanspoorde om zelf muziek te gaan maken. Haar inspiratie haalt ze vooral uit de jaren negentig, waarbij iconen als Laurynn Hill en Erykah Badu haar songwriting beïnvloeden. Haar eigen handtekening zet ze door haar teksten voornamelijk in het Nederlands te schrijven. Na haar succesvolle deelname aan The Voice Kids in 2014, stond Giefa op bekende festivals als WOOHAH!, Vunzige Deuntjes Festival en Kwaku. Ook speelde ze in 2017 een hoofdrol in de film ‘Sing Song’. Giefa's eerste single ‘Try’ kwam uit in 2019.

Uitgesteld: TBA - Donderdag 9 juli om 19:00 uur - Gaidaa
Een grote belofte in de internationale soul is de Nederlands-Soedanese Gaidaa. Ze is pas 20 jaar oud, maar de zangeres stond al op Eurosonic Noorderslag en in het voorprogramma van Masego en Full Crate. Ook nam ze een video op bij het populaire YouTube-platform COLORS. Haar debuut ep komt in de loop van 2020 uit. Tip: op 14 augustus treedt Gaidaa op in LantarenVenster.

Vrijdag 10 juli om 19:00 uur - GUILLAUME.
Zanger Guillaume van de Leuv weet precies hoe hij zijn gevoelens kan vertalen naar melancholische composities. Sinds zijn elfde weet de artiest al dat hij een professionele muziekcarrière wil najagen. Na een zoektocht naar zijn eigen sound brengt GUILAUMME. in de lente van 2021 zijn debuut ep uit.
Luister op Soundcloud

Zaterdag 11 juli om 16:00 uur - Sammie Sedano
Sammie Sedano is een geboren en getogen Rotterdammer met een grote liefde voor zijn stad. Toen hij opgroeide was hij vaak op straat te vinden, dat genoeg inspiratie opleverde om tracks te schrijven. Trill Pack, zijn eerste project, was de eerste Nederlandse album met trap: een stroming uit de hiphop, ontstaan in de jaren 90. Hiervoor waagde niemand zich nog aan het genre dat langzaam maar zeker uit Amerika overwaaide. Door deze vernieuwende sound trok hij al snel de aandacht van toonaangevende platforms als State Magazine en Puna.nl. Red Bull Music noemde Sammie zelfs één van de grootste talenten van het moment. Sammie werkt momenteel aan een ep die wederom grensverleggend zal zijn.
Luister op Spotify

Zondag 12 juli om 16:00 uur
OTION 
Luister op Instagram

House of Knowledge
House of Knowledge biedt langdurige projecten, diverse programma’s en individuele ontwikkelingstrajecten aan met betrekking tot talentontwikkeling en (muziek)educatie. De expertise ligt hierbij vooral op het gebied van black music. De organisatie richt zich met name op jongeren tussen de 16 en 27 jaar met buitengewone talenten op het gebied van kunst, cultuur en muziek.

Foto's door Sarina Bax

 
Naar boven