Terugkijken: Klankconcert First Steps 19/09

Geplaatst op 11 september 2020

Het Klankconcert komt naar jouw huiskamer!

 

Als warme broodjes! De online reserveringen voor het Klankconcert in de Laurenskerk tijdens First Steps op zaterdag 19 september zaten binnen een paar uur vol. Wegens corona-maatregelen kunnen we minder mensen ontvangen dan we zouden willen, dus hebben we besloten dit bijzondere concert te delen met iedereen die een internetverbinding heeft: het Klankconcert werd live gestreamd en kan nog steeds worden bekeken en beluisterd!

Do It Yourself Klankconcert Thuis
Kon je niet fysiek aanwezig zijn in de Laurenskerk, maar wil je wel graag meegenieten van het prachtige improvisatiespel van Under The Surface? Het Klankconcert komt naar jouw huiskamer. Luister samen met je gezin, partner of organiseer je eigen luisterevenement (met maximaal zes personen!). 

Wat heb je nodig?
1. Een stabiele internetverbinding
2. Een goede set speakers of koptelefoon
3. Een comfortabele (lig)stoel
4. Een blinddoek (of sluit je ogen)

De livestream werd ook uitgezonden op onze Facebook-pagina, ons YouTube-kanaal en op deze pagina (zie video hieronder). Via deze kanalen kon je op zaterdag 19 september vanaf 12:30 gratis live meekijken maar vooral luisteren naar het virtuoze Klankconcert in de Laurenskerk.

Virtuoos Klankconcert in de Laurenskerk
Oordeelloos luisteren naar muziek. Je neemt plaats op de fijnste ligstoel van het huis en sluit je ogen. Enkel en alleen omgeven door een virtuoos klankenspel. Sanne Rambags (vocalen, winnares Edison Jazz World Awards 2019), Joost Lijbaart (percussie) en Bram Stadhouders (gitaar) onderzoeken met elkaar de ruimte, het samenzijn en de stilte doormiddel van improvisatie. Inmiddels hebben zij een unieke muzikale taal ontwikkeld die ze tot in de verste uithoeken van de wereld hebben mogen laten horen. 

Het concert is voorbij maar hou onze agenda in de gaten, wie weet volgt er komende periode nog wel een Klankconcert. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Foto: Maarten Laupman

 

 
Naar boven