Vacature: bestuurslid secretaris, North Sea Round Town

Geplaatst op 2 november 2020

Stichting Rotterdam International Fringe Festival zoekt: bestuurslid/secretaris

 

Vanwege het vertrek van onze secretaris eind 2020, zoekt Stichting Rotterdam International Fringe Festival een nieuwe secretaris voor haar bestuur. Kijkend naar de samenstelling van het huidige bestuursprofiel gaat de voorkeur uit naar iemand die kennis en ervaring heeft op het gebied van educatie, talent- en publieksontwikkeling en/of programma in de wijk. Verder ben je een echte (jazz)muziekliefhebber of beoefenaar, enthousiast en bereid om je te verdiepen in ons festival en het concertprogramma te bezoeken.

De stichting Rotterdam International Fringe Festival is onder de naam North Sea Round Town verantwoordelijk voor de organisatie van hét fringe festival van NN North Sea Jazz in Rotterdam. Voor de periode van 2,5 week strijken we elke zomer neer in Rotterdam met ruim 450 concerten op meer dan 125 locaties, wijdverspreid over de stad. Het concertprogramma is merendeels gratis toegankelijk en laat de allerbeste jazz horen van hét moment; met blues, soul, funk, hiphop, pop, elektro, improvisatie en vele crossovers.'
 
De secretaris is als bestuurslid in staat om de procedurele gang van zaken binnen het bestuur en de stichting te bewaken en heeft een rol bij de diverse processen in het bestuur en het ontwikkelen van bestuursbeleid. De praktische taken van de secretaris zijn onder andere de voorbereiding van de bestuursvergaderingen, het opstellen van notulen en het (technisch) voorzitterschap van bestuursvergaderingen bij afwezigheid van de voorzitter.

Het bestuur geeft op verantwoorde wijze invulling aan haar taken en hanteert daarbij relevante wet- en regelgeving alsmede de Code Cultural Governance. Er wordt in de samenstelling van het bestuur gestreefd naar een balans tussen geslacht, leeftijd, ervaring en etnische achtergrond. Het bestuur hecht aan een brede vertegenwoordiging van expertises. Het bestuur is onbezoldigd en krijgt uitsluitend een vergoeding voor enkele gemaakte onkosten. 

Iets voor jou? Stuur je reactie uiterlijk op maandag 28 november naar Michelle Wilderom (directeur) via het e-mailadres michelle@northsearoundtown.nlVoor vragen kun je via bovenstaande email of telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 06-81417079.

foto: Kunsthal live met Maite Hontelé, fotograaf Eric van Nieuwland.

 
Naar boven