Sun-Mi Hong start bijzonder project met Philipp Rüttgers

Geplaatst op 26 januari 2021

Onze Artist in Focus 2021 componeert "Dance in Four Colours"

 

 

“Dance in Four Colours” is een nieuw project van Rotterdam-based drummer Sun-Mi Hong (NSRT 'Artist in Focus' 2021) en Philipp Rüttgers, dat in samenwerking met North Sea Round Town wordt gepresenteerd. Het concept onderzoekt ritmische variaties en soundscapes tussen drums en synthesizers. Deze pijler is gebaseerd op het reeds bestaande duo-project van Hong en Rüttgers. De basis van slagwerk en synths wordt aangevuld met verschillende strijkers, blazers, bas en gitaar. Vanuit daar zal een brug geslagen worden naar dans, een cruciaal element van “Dance in Four Colours”.

 

Het eindresultaat van het project zal tijdens tijdens North Sea Round Town in de vorm van een concert in de Doelen tot uiting komen. Improvisatie en geoefende stukken van dansers en musici hand in hand gaan.

 

Voordat dit zover is, zal een tweetal shows plaatsvinden, waarvan de eerste op 20 februari in Batavierhuis. Tijdens dit concert zullen Hong en Rüttgers als duo de eerste blauwdrukken van de composities van "Dance in Four Colours" laten horen. Het duo gaat uit van geïmproviseerde texturen en ritmische patronen, wat het startpunt zal zijn van de uiteindelijk composities. Verwacht een ritmische legpuzzel, aan elkaar geweven door een spectrum van sounds en texturen. Deze twee zullen vrij bewegen tussen groove, stretch, melodie en dissonantie, zodat het geen middel onbeproefd laat.

 

Tijdens dit evenement geniet je ook van een performance van bassist Alessandro Fongaro. Zijn show vormt een muzikaal zelfportret waarin Fongaro zichzelf onderzoekt, het nu omarmt, maar ook persoonlijke herinneringen koestert. Een performance zonder filter: puur, breekbaarheid, impulsiviteit en kwetsbaarheid manifesteren zichzelf in muziek op zoek naar balans tussen spanning en kalmte. 

 

Kaarten zijn nu te koop! 

Tickets à €15 via bit.ly/3carTlA

Facebook-event

Locatie: Batavierhuis
Deuren open om 19:00 uur


 

 
Naar boven