Alle genomineerden voor Edison Jazz 2021 zijn bekend

24 augustus 2021

Agenda

Vandaag heeft de Edison Stichting de nominaties Edison Jazz 2021 bekendgemaakt. Deze worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury aan nationale en internationale albums van bijzondere kwaliteit. De Edisons voor Jazz konden vanwege de coronacrisis niet uitgereikt worden te midden van North Sea Round Town, desalniettemin zal de Edison Stichting dit najaar de winnaars van Edison Jazz 2021 bekendmaken op gepaste wijze.

De Edison is de meest prestigieuze en oudste muziekprijs in Nederland. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit awards. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont. Ook in deze lijst zien we een hoop bekenden van het festival dus lees snel verder.

Van eigen bodem zijn de kanshebbers voor een Edison Fay Claassen, K.O.Brass, New Cool Collective, Sanne Rambags, het Sun-Mi Hong Quintet (North Sea Round Town, Artist in Focus 2021), Tineke Postma en de Yaşam Hancilar Band. In de categorie ‘het Document’ ook twee Nederlandse nominaties, hier maken Early Blue met  opnamen van Ann Burton en Then and Now van het Metropole Orkest & Ack van Rooyen kans om te winnen, maar ook de Blue Note Re:imagined uitgave met verschillende internationale artiesten. De andere internationale genomineerden zijn Ambrose Akinmusire, Black Pumas, Dino Saluzzi, Gregory Porter, Joshua Redman, Kurt Elling & Danilo Perez, Lianne La Havas, Nubya Garcia, Rema, SAULT en Tom Misch & Yussef Dayes.

Foto: Sun-Mi Hong, de Doelen door Maarten Laupman

Meld je aan voor de nieuwsbrief