inJazz 2023 (Amsterdam)

woensdag 21 juni 2023

Tickets nog niet beschikbaar

Agenda

BIMHUIS

Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam

Geheel volgens traditie vormt inJazz de aftrap van North Sea Round Town 2023. Het programma start op woensdag 21 juni in het BIMHUIS te Amsterdam met showcases en een professional programma, waarna ze op donderdag 22 en vrijdag 23 juni neerstrijken in Rotterdam met nog veel meer concerten en bijeenkomsten. InJazz is een initiatief van Buma dat dient ter promotie van recente, in Nederland gemaakte jazz en jazz-gerelateerde muziek.

Met een driedaags programma geeft inJazz Nederlandse muzikanten de kans om hun talenten te tonen aan een internationaal netwerk van professionals in de muziekindustrie. Verwacht een tijdelijke creatieve broedplaats waar muzikanten, programmeurs, executives van platenlabels en streaming platforms, managers, boekers, journalisten en anderen werkzaam in de jazzmuziek en verwante genres samenkomen. Naast een vol programma voor professionals is het rijkgevulde showcase programma gratis te bezoeken voor publiek. Naast een platform voor het uitwisselen van inspiratie, gedachten en muziek onder musici en professionals, is inJazz een springplank om bands, componisten en muzikanten (internationaal) onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. 

Tot slot wordt tijdens inJazz de winnaar van de Boy Edgar Prijs bekendgemaakt, de belangrijkste award in de Nederlandse jazz- en geïmproviseerde muziek. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een uitvoerend musicus die op bijzondere wijze bijdraagt aan het genre.

Kom naar inJazz en maak aan het begin van North Sea Round Town kennis met het nieuwe geluid dat de komende jaren de Nederlandse én de internationale podia gaan veroveren! Voor meer informatie over het programma en tickets kijk je op www.injazz.nl.

Foto: inJazz 2022, BIMHUIS, Marta Arpini pocket orchestra door Eric van Nieuwland

Meld je aan voor de nieuwsbrief