inJazz Festival, tweedaags event – live showcases online

donderdag 24 juni 2021

Online, Gratis

Agenda

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996
3072 MD Rotterdam

Voor zolang de Covid-19 pandemie heerst, houdt North Sea Round Town zich aan de adviezen van het RIVM en regels vanuit Rijksoverheid. Dit vragen wij ook van onze locatie-partners. De veiligheidsmaatregelen veranderen constant, wat gevolgen kan hebben voor dit evenement. Check regelmatig onze agenda of website voor de laatste updates, of bekijk hier de algemene regelgeving rondom culturele evenementen vanuit de Nederlandse overheid.

Op de vooravond van North Sea Round Town kan je al beginnen met je jazz-hart ophalen bij de online editie van inJazz 2021. Normaliter vindt inJazz in het eerste weekend van het fringe festival plaats op verschillende locaties in en rondom LantarenVenster. Omdat deze zomer nog steeds beïnvloed wordt door corona, heeft de organisatie al vroeg in het jaar de beslissing genomen om ‘digitaal te gaan’. Dit zal resulteren in een zestiental hoogwaardige live sessies opgenomen in vier belangrijke jazzpodia.

In plaats van livestreams, zoals in 2020, neemt het showcase festival de optredens van de zestien nauwkeurig geselecteerde acts van te voren op. Op deze manier zal de hoogst mogelijke kwaliteit behaald worden, zodat jij op het puntje van je luie stoel kan luisteren naar het beste van de Nederlandse jazz van nu. De sessies worden opgenomen in LantarenVenster, BIMHUIS (Amsterdam), TivoliVredenburg (Utrecht) en Paradox (Tilburg). De video’s zullen eind juni en eind november worden uitgezonden.

Op woensdag 23 en donderdag 24 luister je naar acht concertregistraties. Een aantal artiesten dat zal optreden op inJazz 2021 is al bekend. Wie eind juni wordt gestreamd, vind je vanaf begin juni in onze agenda.

De streams zijn gratis te bekijken. Tijden T.B.A.

Meld je aan voor de nieuwsbrief