Moeder Suriname & Denise Jannah: Film, concert & diner

zaterdag 06 juli 2024

€10 per persoon (excl. + €2 service fee), excl. diner

Agenda

Romeynshof

Stresemannplaats 8
3068 JL Rotterdam

LantarenVenster presenteert in LCC Romeynshof een avond met de vertoning van de film Moeder Suriname en een bijzonder concert van de gelauwerde zangeres Denise Jannah. Verwacht een prachtige documentaire met indrukwekkende beelden, lekker Surinaams eten en een swingend concert met Denise Jannah. Soulful, met een twist of jazz en de bounce of the blues!

Moeder Suriname is een aangrijpende documentaire van schrijver Tessa Leuwsha, die uniek archiefmateriaal gebruikt om het levensverhaal te vertellen dat is geïnspireerd op haar oma Fansi. Dit levensverhaal beslaat de periode van de afschaffing van de slavernij in 1863 tot de Surinaamse onafhankelijkheid in 1975. In de film brengt zangeres Denise met haar stem Fansi tot leven. De film is een viering van de Surinaamse cultuur en daarin spelen muziek en zang een belangrijke rol.

De veelzijdige en geprezen jazz-icoon Denise Jannah heeft deze dag de hoofdrol. Zij is niet alleen betrokken bij de film, maar verzorgt met haar kwintet ook een swingend live-concert in een heerlijke mix van soul, jazz en blues. Naast eigen werk, brengt zij een gevarieerd repertoire van onder andere Roberta Flack, Etta James, Gladys Knight en Stevie Wonder.

De kosten voor de film en concert zijn €10 per persoon (excl. + €2 service fee), en excl. diner.
Het Surinaamse diner is €10,- per persoon. Je kunt op de dag zelf voor het diner betalen, vooraf een kaartje kopen of aanmelden is niet nodig.

Programma
16:00 uur – zaal open
16:30 uur – start film Moeder Suriname (71 min)
18:00 uur – Surinaams diner
19:30 uur – start concert Denise Jannah
21:30 uur – einde

Locatie
LCC Romeynshof
Stresemannplaats 8, Rotterdam

Deze avond is een samenwerking tussen LantarenVenster, Film in de Wijk en LCC Romeynshof en vindt plaats in de periode van North Sea Round Town.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief