Sun-Mi Hong’s ‘Dance In Four Colours’ gaat naar Amsterdam

16 maart 2022

Agenda

In 2021 was drummer en componist Sun-Mi Hong onze Artist in Focus. Gedurende haar North Sea Round Town-artiestenresidentie werkte Hong aan droomproject ‘Dance In Four Colours’ (op initiatief van North Sea Round Town, geproduceerd i.s.m. de Doelen en Dansateliers), waar geïmproviseerde jazz en moderne dans samenkomen.

In juni, bijna een jaar na de première in de Doelen, staat het ensemble, bestaande uit zes muzikanten en vier dansers, in BIMHUIS te Amsterdam. ‘Dance In Four Colours’ is onderdeel van een serie van WhyNot Festival, waar opkomende en vernieuwende muzikanten een podium krijgen om klank, lichaam en ruimte te laten samensmelten tot een fysiek voelbare muzikale ervaring.

Sun-Mi Hong rekt de grenzen van een ensemble op met de fusie van hedendaagse improvisatiemuziek en moderne dans. De Four Colours wordt gerepresenteerd door vier professionele dansers en hun verschillende stijlen: dansimpro, breaking, hiphop en housedance. Hong en toetsenist Philipp Rüttgers vormen de muzikale fundering met slagwerk en keys die wordt aangevuld met strijkers, blazers, synths en bas. Hun composities worden geïnspireerd door de eigenzinnigheid van de dansers wat een hypnotiserende en buitengewone energie op het podium creëert. Het stuk kwam tot stand met danser en choreograaf Joseph Simon, die er helaas op 1 juni niet bij kan zijn.

“De combinatie van een prachtig schaduwspel, de slingerende lichamen, het orgel wat iets inherent goddelijks uitstraalt en het hypnotiserende spel van Hong en Phillips is op zijn minst gezegd buitengewoon.” – 2021, Brecht de Backer, De Theaterkrant

Woensdag 1 juni 2022 / 20:30 – 22:00
Tickets

Dance In Four Colours is een initiatief van Sun-Mi Hong en North Sea Round Town in co-productie met de Doelen en Dansateliers.

Band
Sun-Mi Hong (drums/compositie)
Philipp Rüttgers (piano/synth/compositie)
George Dumitriu (viool/altviool)
Oene Van Geel (viool)
Pau Sola Masafrets (cello)
Thomas Pol elektronische (bas/contrabas)

Dansers
Menno van Gorp (breaking)
Kenzo Kusuda (contemporary dance, improvisation)
Alesya Dobysh (house dance, UK jazz, fusion)
Kelly Bigirindavyi (hiphop/house dance)

Omslagfoto: ‘Dance In Four Colours’, try-out in Dansateliers door Maarten Laupman
Video door Rob van Pelt

Meld je aan voor de nieuwsbrief