Grootste Stoelendans op Livemuziek – gratis aanmelden (inschrijving is geopend!)

Doe je mee? Meld je nu aan!

North Sea Round Town gaat weer los! Samen met de wijk Bospolder-Tussendijken luiden we op zondag 14 juli de zomervakantie in met de Grootste Stoelendans op Livemuziek, met 1.001 stoelen. Er is geen betere plek om buurtbewoners in de grote stad dichter bij elkaar te brengen met sport, spel en muziek. Iedereen is welkom, doe jij mee?

Iedereen, van jong tot oud, is uitgenodigd om mee te doen aan dit spannende evenement. Kom met vrienden, familie, buren en doe gezellig mee. Er zijn mooie prijzen te winnen want de 1e, 2e en 3e prijs is boodschappengeld bij de Jumbo aan de Schiedamseweg. Maar daar moet je wel eerst iets voor doen!

De Stoelendans wordt muzikaal live begeleid door de Nazaten, een feestelijke Surinaamse & Nederlandse groep waarbij dansbaarheid voorop staat. Alles komt voorbij, van Surinaamse kaseko, jazz, Antilliaanse walsen, fado, klezmer, Europese fanfaremuziek, mardi grass, calypso en meer. Aangevuld met het voltallige Politiekorps Orkest Rotterdam, special guests en muzikale acts uit de wijk.

Informatie
Datum: Zondag 14 juli
Tijd: Inloop 12.45 uur, start 13.30 uur, einde 15.00 uur
Locatie: Bospolder Tussendijken, Park 1943

De inschrijving is geopend!
Iedereen die zich voor zondag 14 juli 10:00 uur online heeft aangemeld, ontvangt tickets via de email. Online aanmelden is gewenst zodat wij weten hoeveel stoelen wij moeten klaarzetten. Als je je niet hebt aangemeld, kom dan wel langs want er is vast nog wel een stoel vrij voor je. Aanmelden kan hier.

Entree
Iedereen is welkom, de Stoelendans is gratis toegankelijk!

Tickets & aankomst
1. Download je kaartjes en print ze uit of bewaar ze op je telefoon
2. Op de dag zelf raden we je vanwege de drukte aan om tussen 12:45 en 13:15 aan te melden bij de entree (entree sluit 13.30 uur)
3. Houd je tickets  bij de hand wanneer je de entree nadert (bewaar je ze op de telefoon? Zet je helderheid op de hoogste stand)
3. Wanneer de tickets zijn gescand, zoek je een mooi geluksstoeltje uit om het spel mee te starten.
4. Om stipt 13:30 begint de eerste ronde.
5. Dansen maar!

Route
– We raden iedereen aan met het openbaar vervoer of op de fiets komen.
– De dichtstbijzijnde OV-haltes zijn: metrostation Marconiplein met metrolijnen A/B/C (5 min loopafstand), tramhalte Marconiplein met tramlijn 4 (5 min loopafstand) of tramhalte Schiemond met tramlijn 8 (10 min loopafstand). Meer info over de dienstregeling via RET.

Tip: Het toegestaan je eigen verfrissende drankje mee te nemen op het speelterrein. Stay hydrated!

Hoe gaat het spel?
1. Iedereen zit op een stoel
2. De muziek start
3. Iedereen danst langs de stoelen
4. We halen een paar stoelen weg
5. De muziek stopt
6. Iedereen moet gaan zitten
7. Wie geen stoel meer vindt, valt af en gaat naar de kant
8. Het spel wordt elke keer herhaald
9. Totdat er nog maar één stoel en deelnemer overblijft
10. En dat is de winnaar!

North Sea Round Town is hét jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz, dat met meer dan 350 concerten door Rotterdam trekt. Ontdek de beste jazz, soul, r&b, funk, impro, electronic, hip-hop, en pop op 125 verschillende locaties in alle wijken van de stad. De 19e editie van North Sea Round Town is er dit jaar van 27 juni t/m 14 juli.

Vrijwilligers
We zijn op zoek naar enthousiaste meehelpers voor de Stoelendans. Verwelkom je graag gasten of wil je als runner stoelen weghalen? Meld je aan via aanmelden@northsearoundtown.nl

Onder de noemer Welkom in de Wijk highlight North Sea Round Town een serie festivals of programma’s waar samenkomen in de wijk met buurtbewoners centraal staat. Bezoek deze gratis festivals om kennis te maken met een stukje Rotterdam dat je wellicht nog niet zo goed kent. Binnenkort wordt het gehele programma bekend gemaakt.

Kijk ook op socials bij @bospoldertussendijken of op de website  www.bospoldertussendijken.nl en hash tag #wijzijnbotu voor al het moois dat in de wijk Bospolder Tussendijken gebeurt.

   

Foto: Stoelendans 2023, door Eric van Nieuwland, filmpje: Rob van Pelt.