Veelgestelde vragen: beantwoord

FAQ

ALGEMEEN
TICKETS
VERVOER
HUISREGELS
LOST&FOUND

 

ALGEMEEN
Wanneer vindt North Sea Round Town 2023 plaats?
North Sea Round Town strijkt van donderdag 22 juni tot en met zondag 9 juli 2023 neer door heel Rotterdam.

Waar is North Sea Round Town?
North Sea Round Town organiseert samen met locatie-partners en programmeurs concerten en evenementen op tientallen locaties in Rotterdam. Hieronder vallen geijkte Rotterdamse pop- en jazzpodia, pop-up locaties, onverwachte plaatsen, je favoriete café en nog veel meer.

Check al onze locaties hier of neem direct een kijkje in onze agenda.

 

TICKETS
Moet ik een ticket kopen voor North Sea Round Town?
Dit is afhankelijk van de locatie en/of het concert. Voor North Sea Round Town als geheel is het niet mogelijk een ticket te kopen. Voor betaalde evenementen zal je in het bezit moeten zijn van een toegangsbewijs voor specifiek dat evenement. In onze agenda vind je extra informatie over ieder evenement inclusief de prijzen, locaties, tijden en meer.

Moet ik bij gratis evenementen een plek reserveren?
Meestel niet, maar controleer dus voor de zekerheid onze agenda of de website van een locatie voor de laatste info. Alle websites van locaties vind je hier. Indien je een reservering hebt gemaakt voor een gratis event, maar niet kan komen, is het netjes dit te laten weten aan de locatie/organisator van het evenement. Dan kan jouw plek aan iemand anders worden gegeven.

Wat als ik een kaartje heb en niet naar concert kan?
We raden je aan je ticket(s) door te verkopen. Probeer dit altijd via een betrouwbaar platform (zoals Ticketswap) te doen. Indien je je kaart(en) aan een kennis of vriend verkoopt, is dat niet nodig. Indien je een reservering hebt gemaakt voor een gratis event, is het netjes dit te laten weten aan de locatie/organisator van dit evenement. Dan kan jouw plek aan iemand anders worden gegeven.

Wat gebeurt er met mijn ticket als een show/event gecanceld wordt?
Indien je concert/evenement gecanceld wordt, zal de organisator van het evenement contact met je opnemen over de gevolgen. North Sea Round Town beheert geen centrale kaartverkoop. Het ligt dus ook niet binnen ons bereik om kaarten te restitueren of te verlengen wanneer een show wordt uitgesteld, tenzij het een eigen productie betreft. 

Moet ik mijn kaartje uitprinten of kan het ook via de telefoon gescand worden?
Op de meeste locaties kan je je ticket gewoon vanaf je telefoon worden gescand. Check voor alle zekerheid de website van de locatie die je zal bezoeken.

 

VERVOER
Hoe bereik ik NSRT-locaties?
Het overgrote deel van onze locaties zijn gemakkelijk te bereiken via het openbaar vervoer of met de fiets. Indien je geen fiets hebt of van buiten de stad komt, kunnen we een OV-Fiets van harte aanbevelen. De blauw met gele fietsen zijn te huren op treinstations Rotterdam Centraal en Rotterdam Blaak.

RET helpt je op weg, kom met het openbaar vervoer! De snelste weg per tram, metro of bus naar (een van) onze locatie-partners kan je vinden via hun eigen website.

We raden het af om North Sea Round Town met de auto te bezoeken. Autorijden is niet goed voor onze planeet. Maar: meer informatie over parkeren in Rotterdam vind je hier. Meer informatie over parkeren bij één van onze locaties vind je op de eigen website.

Toegankelijkheid NSRT-locaties
North Sea Round Town werkt samen met gerenommeerde jazzpodia, en met horeca, festivals en wijkcentra, bij elkaar meer dan 135 locaties. Verreweg het overgrote deel van de locaties heeft – ook buiten de festivalperiode – een publieke functie, waardoor de toegankelijkheid goed geregeld is. Wilt u goed voorbereid een concert bezoeken? Kijkt u dan op de website van de betreffende concertlocatie, of neem contact met de kassa op.

 

HUISREGELS
Mag ik foto’s/video’s maken bij een NSRT-concert?
Dit is afhankelijk van de locaties en/of evenement dat je bezoekt. Zeker bij concerten/evenementen in de grotere podia (als BIRD en Rotown) is het niet vanzelfsprekend dat je professionele apparatuur mag meenemen naar binnen. Neem voor het bezoeken van het concert/evenement voor de zekerheid contact op met de locatie.

Kan ik zitten bij een NSRT-concert?
Dit is afhankelijk van de locaties en/of evenement dat je bezoekt. Om zeker te zijn van een zitplek, als je bijvoorbeeld slecht te been bent, kan je contact opnemen met de locatie om een stoel te reserveren.

Kan ik naar concert met mijn hond?
Op veel indoor-locaties zal een hond niet zijn toegestaan. Indien je een concert in de buitenlucht wilt bezoeken met je trouwe viervoeter, houd er dan rekening mee dat het geluid (ongemakkelijk) hard kan zijn voor de oren.

Is het mogelijk om voorafgaand aan een show/evenement te eten?
North Sea Round Town richt geen centraal punt in waar eten- of drinken verzorgt wordt. Natuurlijk kan je overal in de stad een hapje eten, en op sommige locaties ook ter plekke. 

Mag ik eigen eten/dranken meenemen?
In principe niet. Op het terras, in het café, restaurant of de zaal van onze locatie-partners kan je geen eigen consumpties meenemen.

Vanaf welke leeftijd mogen shows/evenementen bezocht worden?
Dit zal verschillen per locatie. Kijk op de website van de locatie die je wilt bezoeken voor meer informatie. 

Voertaal van de programmering?
Nederlands, tenzij anders aangegeven. 

 

LOST&FOUND
Ik ben iets kwijt
Onze locatie-partners beheren hun eigen lost & found. Ben je iets kwijtgeraakt tijdens één van onze eigen producties (zoals Jazzfietsen, Het Jazzschip, YOURAN, Invisible Columns), dan kan je mailen naar info@northsearoundtown.nl 

 

Heeft u vragen voor ons? Stel deze gerust, wij helpen u graag verder! Mail naar info@northsearoundtown.nl

Omslagfoto: SPRAZZ 2019 door Eric van Nieuwland