Meld nu je programma aan voor North Sea Round Town 2023!

Programma aanmelden
voor locaties

Aanmelden voor locaties North Sea Round Town 2023

North Sea Round Town, het jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz, vindt deze zomer in de periode van 22 juni t/m 9 juli 2023 plaats. We zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor aankomende editie en zijn benieuwd naar je plannen!

Ben je een muzikant? Klik dan hier voor meer info.

Voor locaties
Organiseer jij een concert, expositie, conferentie, dance battle, lezing, workshop, jamsessie, etc. op jouw locatie in deze periode en wil je graag onderdeel zijn van North Sea Round Town 2023? Dan kun je tot 31 maart je voorstel indienen via ons programmaformulier. De link naar dit formulier vind je vanaf dat moment op deze pagina. De aanmeldingen worden door de programmacommissie beoordeeld en je ontvangt uiterlijk vrijdag 28 april een reactie met ons besluit en informatie over de vervolgprocedure na overeenstemming. Over de beslissing kan niet worden gecorrespondeerd.

Doe je mee met Zomer op Zuid of Keti Koti, de viering rondom 150 jaar afschaffing van de slavernij, en sluit je programma aan bij ons festival? Meld je dan ook aan, we nemen je graag mee in onze promotiecampagne!

Let op: programma’s kunnen uitsluitend worden ingediend door locaties (bv. (jazz)podia, cafés, restaurants, winkels, theaters, cultuurhuizen, etc.).

Meld je aan via de onderstaande button:
Naar aanmeldformulier

Speerpunten
Het programma van North Sea Round Town wordt zorgvuldig samengesteld, waarbij wordt gekeken naar verschillende aspecten. Een van de speerpunten in ons stadsprogramma is de ontwikkeling van jong, aanstormend toptalent. De verbinding tussen nieuwe en gerenommeerde muzikanten, maar ook tussen artiesten uit Rotterdam en daarbuiten sluit aan bij wat North Sea Round Town is als festival.
Daarnaast geven wij prioriteit aan de samenstelling van een divers en inclusief programma, met een mix tussen verschillende generaties. Tot slot zijn we op zoek naar verrassende en innovatieve events, en ook naar nieuwe vormen die passen in de huidige tijd. 

Fair Pay voor musici
North Sea Round Town staat achter Fair Pay voor musici. Dit betekent dat wij enkel concerten in ons programma opnemen waarbij artiesten volgens de Sena gagenorm, €290 per professioneel artiest per optreden (excl. btw), worden betaald. Het is belangrijk dat er goed voor musici gezorgd wordt en dat deze regeling door partners wordt gehanteerd en gerespecteerd. 

Deelname
Deelname aan North Sea Round Town betekent dat we jouw programma opnemen in onze grootstedelijke promotiecampagne. In een aantal gevallen kan North Sea Round Town ook in een financiële bijdrage voorzien, ter aanvulling tot maximaal 50% van het honorarium van artiesten tot aan  Fair Pay (Senanorm €290 excl. btw, per optreden per artiest). Deze bijdrage kan enkel worden toegezegd op basis van een concreet plan inclusief line-up. 

Volgens de regeling van Nationaal Podium Plan (NPP) kan er naast een financiële bijdrage van NPP geen sprake meer zijn van een financiële bijdrage vanuit North Sea Round Town, ter voorkoming van stapeling van Sena-gelden bij het organiseren van een concert.

De Open Call gaat 10 maart van start op deze pagina en sluit 31 maart.

Meld je aan via de onderstaande button:
Naar aanmeldformulier

Omslagfoto: Peter Somuah, BIRD door Eric van Nieuwland