North Sea Round Town

425 concerten op 135 locaties in Rotterdam

Tweeënhalve week voordat North Sea Jazz losbarst, gaat North Sea Round Town van start. Met lokale, nationale en zelfs internationale artiesten warmen we met de beste jazz, blues, soul, funk, hiphop, pop, improvisatie en crossovers Rotterdam alvast op voor het grootste muziekfestival van de stad. In 2021 waren we van 24 juni t/m 11 juli te vinden op onverwachte plekken, in de buitenlucht, op jazzpodia en in je favoriete café. De zestiende editie van het North Sea Round Town, Fringe Festival NN North Sea Jazz is van 23  juni t/m 10  juli 2022. North Sea Round Town is nog nog niet klaar voor dit jaar, want we hebben nog niet alles kunne laten zien. Na een korte pauze luiden we vanaf september het nieuwe culturele seizoen in met nieuwe jazz-concepten in de stad. 

In aanloop naar NN North Sea Jazz Festival zorgt het fringe festival ervoor dat er in ruim veertien dagen op meer dan 135 locaties ruim 425 concerten plaatsvinden in Rotterdam. Dit doen we samen met North Sea Jazz en initiatieven, programmeurs, producenten en locaties in de stad. Jong, nieuw talent en gerenommeerde namen, koppelen we graag aan elkaar, en spelen op het fringe samen. Daarnaast maakt North Sea Round Town live (jazz)muziek bereikbaar voor een ieder die niet naar North Sea Jazz kan.

North Sea Round Town heeft onder andere als doelstelling om opkomend (lokaal) talent een podium te bieden, een sociaal-maatschappelijke rol te vervullen in onze stad en natuurlijk bijzondere muzikale programma’s te creëeren die blijven verbazen. Onze wens is om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met dé ultieme bron van geluk: live muziek.

North Sea Round Town 2022 vindt van donderdag 23 juni t/m zondag 10 juli plaats.