North Sea Round Town

350 concerten op 125 locaties in Rotterdam

Ruim tweeënhalve week voordat NN North Sea Jazz Festival losbarst, gaat North Sea Round Town van start. Met lokale, nationale en internationale artiesten warmen we met de beste jazz, soul, funk, impro, electronic, hip-hop, r&b en pop Rotterdam alvast op voor het grootste muziekfestival van de stad. De achttiende editie van North Sea Round Town is van donderdag 27 juni t/m zondag 14 juli.

Napret is er op zondag 14 juli met een grootse Stoelendans op livemuziek in Bospolder Tussendijken (BoTu, Rotterdam West) waarmee de zomervakantie feestelijk wordt ingeluid en het festival afsluit. De locatie wordt binnenkort bekend gemaakt.

In aanloop naar NN North Sea Jazz Festival zorgt het fringe festival ervoor dat er op meer dan 125 locaties ruim 350 concerten plaatsvinden in Rotterdam. Dit doen we samen met North Sea Jazz en initiatieven, programmeurs, producenten en locaties in de stad. Jong, nieuw talent en gerenommeerde namen, koppelen we graag aan elkaar, en spelen op het fringe samen. Daarnaast maakt North Sea Round Town live (jazz)muziek bereikbaar voor een ieder die niet naar North Sea Jazz kan.

North Sea Round Town heeft onder andere als doelstelling om opkomend (lokaal) talent een podium te bieden, de straten te doen opleven met gratis toegankelijke live muziek in het centrum en in de wijk en een sociaal-maatschappelijke rol te vervullen in onze stad. Dat doen we ook door  bijzondere muzikale programma’s te creëeren met NSRT-producties op iconische Rotterdamse locaties en avontuurlijke muzikale tours te organiseren waarmee Rotterdam je blijft verbazen.

Ons doel is om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met dé ultieme bron van geluk: live muziek.

We feesten na, en sluiten af op zaterdag 15 juli met de Stoelendans op livemuziek! North Sea Round Town 2024 vindt plaats van donderdag 27 juni t/m zondag 14 juli.

Header: Joachim Badenhorst door Hielke Grootendorst