North Sea Round Town

350 concerten op 125 locaties in Rotterdam

Tweeënhalve week voordat NN North Sea Jazz Festival losbarst, gaat North Sea Round Town van start. Met lokale, nationale en zelfs internationale artiesten warmen we met de beste jazz, soul, funk, impro, electronic, hip-hop, r&b en pop Rotterdam alvast op voor het grootste muziekfestival van de stad. In 2021 vierden we ons (verlate) vijftienjarig jubileum. De achttiende editie van het North Sea Round Town is van donderdag 22 juni t/m zondag 9  juli 2023. 

In aanloop naar NN North Sea Jazz Festival zorgt het fringe festival ervoor dat er in ruim veertien dagen op meer dan 125 locaties ruim 350 concerten plaatsvinden in Rotterdam. Dit doen we samen met North Sea Jazz en initiatieven, programmeurs, producenten en locaties in de stad. Jong, nieuw talent en gerenommeerde namen, koppelen we graag aan elkaar, en spelen op het fringe samen. Daarnaast maakt North Sea Round Town live (jazz)muziek bereikbaar voor een ieder die niet naar North Sea Jazz kan.

North Sea Round Town heeft onder andere als doelstelling om opkomend (lokaal) talent een podium te bieden, een sociaal-maatschappelijke rol te vervullen in onze stad en natuurlijk bijzondere muzikale programma’s te creëeren die blijven verbazen. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met dé ultieme bron van geluk: live muziek.

North Sea Round Town 2023 vindt plaats van donderdag 22 juni t/m zondag 9 juli.

Header: Joachim Badenhorst door Hielke Grootendorst