Nu kijken:
Documentaire The Nest
in BIRD

25 november 2021

Agenda

The Nest is een talentontwikkelingsprogramma van BIRD waarbij vijf opkomende muzikanten in een aantal sessies een volledige set schrijven, componeren, repeteren en klaarstomen voor het grote publiek. De talenten hebben niet eerder in deze bezetting met elkaar gespeeld. Het proces werd begeleid door mentors Jochem Tromp en Jameszoo.

De artiesten ondergingen zeven dagen lang een muzikale trip waarin ze ideeën/visies uitwisselden, werkten aan hun artistieke richting en natuurlijk muziek maakten. Na de muzikale broeisessie vond er een try-out show plaats op woensdag 6 oktober die in samenwerking met North Sea Round Town werd georganiseerd. Als sluitstuk van het project stond het vijftal in MONO op BIRDfest 2021.

De deelnemers The Nest 2021 waren Michelle Samba op drums/percussie (winnaar van de Talentenprijs van het Cultuurfonds Fryslân 2020), Lisette Ma Neza met poetry/vocals (winnaar van het Belgisch Kampioenschap in Poetry Slam), Huy Le op bas (Rotterdam-based sound designer extraordinaire), Brenn Luiten op de keys (oprichter Brintex Collective) en Peter Somuah op trompet (winnaar Erasmus Jazz Prijs 2021).

Deze eerste editie van The Nest is vastgelegd en in het jasje van de een groovy documentaire gegoten. Bekijk ‘m hier:

Omslagfoto: HEAZ

Deze documentaire wordt mede mogelijk gemaakt door Stingray DJAZZ en Fonds Podiumkunsten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief