Batavierhuis x North Sea Round Town – Cocoliche Trio

vrijdag 23 juni 2023

€6

Agenda

Batavierhuis (concertzaal)

Pieter de Hoochweg 108
3024 BH Rotterdam

Cocoliche is een taal die in het begin van de 20e eeuw in Buenos Aires is gecreëerd door Italiaanse immigranten en Argentijnse inwoners. Verscheidene woorden en uitdrukkingen ervan worden tegenwoordig nog steeds gebruikt aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. 100 jaar later keert het proces terug: Argentijnen en Italianen ontmoeten elkaar ditmaal in Europa, midden in een ultra-geglobaliseerde samenleving. Het trio ziet hun project als een resultaat van al deze vermenging, zoals hun voorouders ooit meemaakten.

Cocoliche is een eclectisch powertrio met verschillende muzikale achtergronden, met dezelfde passie: Latijns-Amerikaanse muziek en jazz. Een optreden van dit drietal garandeert de herkenbare opwindende ritmes van de afro-latin muziek en de dromerige melodieën en harmonieën van tango en jazz. Spaanse, Italiaanse, tango-, jazz- en latin-invloeden ontmoeten en transformeren elkaar, waardoor een nieuwe gemeenschappelijke taal ontstaat: het nieuwe cocoliche.

Batavierhuis x North Sea Round Town
North Sea Round Town en creatieve broedplaats Batavierhuis slaan de handen ineen om een reeks van tien concerten te presenteren in het monumentale pand in de Coolhaven. De serie toont het veelzijdige karakter van de Batavieren en hun nieuwste projecten. De performances lopen uiteen van schurende jazz tot kleine liedjes, van folk tot pop, van neo klassiek tot improv. Bekijk hier de volledige concertreeks.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief