Batavierhuis x North Sea Round Town
Escarteen Sisters

dinsdag 27 juni 2023

v.a. €6,10

Agenda

Batavierhuis (concertzaal)

Pieter de Hoochweg 108
3024 BH Rotterdam

Een strijkkwartet in duet: twee stemmen, een altviool en een cello. Twee zussen, de ene geboren in Mexico en de andere in België. Ze ontdekten een nieuwe wereld toen ze besloten samen muziek te gaan maken. In hun repertoire hoor je vleugjes jazz, pop, kamermuziek en pop. De muziek van de Escarteen Sisters komt voort uit de behoefte om verhalen te vertellen, om een intimiteit te delen die hen van jongs af aan heeft vergezeld.

Het duo brengt het noorden samen met het zuiden; de geluiden van de Catalaanse wijngaarden waar ze opgroeiden, met de geluiden van het water en de wind van België, waar ze elke winter met hun familie doorbrachten. De Escarteens hebben met hun debuutalbum door Europa getoerd en staan op het punt hun tweede album uit te brengen.

Batavierhuis x North Sea Round Town
North Sea Round Town en creatieve broedplaats Batavierhuis slaan de handen ineen om een reeks van tien concerten te presenteren in het monumentale pand in de Coolhaven. De serie toont het veelzijdige karakter van de Batavieren en hun nieuwste projecten. De performances lopen uiteen van schurende jazz tot kleine liedjes, van folk tot pop, van neo klassiek tot improv.

Bekijk hier de volledige concertreeks.

Meld je aan voor de nieuwsbrief