Batavierhuis x North Sea Round Town
North Sea String Quartet ft. Sanem Kalfa

donderdag 29 juni 2023

€6,10

Agenda

Batavierhuis (theaterzaal)

Pieter de Hoochweg 108
3024 BH Rotterdam

Sanem Kalfa en het North Sea String Quartet verenigen zich om een unieke muzikale ervaring te leveren die Turkse, Spaanse, Italiaanse en Braziliaanse liederen combineert. Als improviserend strijkkwartet dat furore maakt in de hedendaagse Nederlandse scene, brengt North Sea String Quartet een uitzonderlijke ritmische achtergrond naar voren. Ook Sanem Kalfa geeft met haar unieke stem en aanpak een lyrisch aspect aan de samenwerking.

Samen levert dit ensemble, gekenmerkt door een krachtige emotionele inhoud, prachtige verhalen vol passie en improvisaties in een minimale richting die doet denken aan jazztaal. Het publiek kan een sensuele, melancholische voorstelling verwachten die de rijkdom van verschillende culturen en hun muziektradities belicht.

Deze verzameling songs zal de luisteraars meenemen op een ongelooflijke muzikale reis, waarbij het uitzonderlijke talent van deze instrumentalisten en de prachtige zangstijl van Sanem Kalfa tot hun recht komen. Het is een samenwerking die de grenzen van de hedendaagse world/jazz muziek verlegt en een verbluffende live performance oplevert die een blijvende indruk achterlaat bij iedereen die er getuige van is.

Batavierhuis x North Sea Round Town
North Sea Round Town en creatieve broedplaats Batavierhuis slaan de handen ineen om een reeks van tien concerten te presenteren in het monumentale pand in de Coolhaven. De serie toont het veelzijdige karakter van de Batavieren en hun nieuwste projecten. De performances lopen uiteen van schurende jazz tot kleine liedjes, van folk tot pop, van neo klassiek tot improv.

Bekijk hier de volledige concertreeks.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief