Batavierhuis x North Sea Round Town
Ruud Voesten’s Ambrosia

woensdag 28 juni 2023

€6

Agenda

Batavierhuis (concertzaal)

Pieter de Hoochweg 108
3024 BH Rotterdam

Toen in maart 2020 Covid-19 toesloeg in Nederland, heeft bandleider en componist Ruud Voesten (ROEST, Branie.) de verplichte vrije tijd gebruikt om zich te verdiepen in één van ’s werelds befaamdste literaire werken uit de middeleeuwen: Dante’s Inferno. In dit eerste deel van de Goddelijke Komedie onderzoekt Dante zijn eigen menselijkheid, maatschappij en zijn positie daarin door af te dalen door de tien ringen van de hel.

Met Inferno als gids en de lockdown als katalysator onderzocht Ruud zijn persoonlijke relatie met deze hoofdzonden. Het reflecteren op thema’s als lust, woede en verraad leverde Ruud een rijke verzameling aan verbanden, motieven en emoties op die hij heeft verwerkt in een nieuw repertoire.

Nieuwsgierig hoe deze muzikale vertolking van een reflectie op Dante’s Inferno klinkt? Kom langs in het Batavierhuis!

Batavierhuis x North Sea Round Town
North Sea Round Town en creatieve broedplaats Batavierhuis slaan de handen ineen om een reeks van tien concerten te presenteren in het monumentale pand in de Coolhaven. De serie toont het veelzijdige karakter van de Batavieren en hun nieuwste projecten. De performances lopen uiteen van schurende jazz tot kleine liedjes, van folk tot pop, van neo klassiek tot improv.

Bekijk hier de volledige concertreeks.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief