Batavierhuis x NSRT – Federico Castelli & David Gram

zondag 07 juli 2024

€5

Agenda

Batavierhuis

Pieter de Hoochweg 108
3024 BH Rotterdam

Federico Castelli en David Gram zijn de leidende stemmen van Federico Castelli’s nieuwe project Flotsam, waarvan later dit jaar in oktober een debuutalbum verschijnt. In dit intieme concert wordt Castelli’s lyrische gitaarstijl versterkt door David Gram’s etherische klanken op pedal steel, wat een uniek, nostalgische country & western sfeer vermengd en  jazz creëert.

Dit duo heeft zijn wortels in het rijk van Americana, country & western en surfmuziek, vermengd met melodieën vol verbeelding die doen denken aan de filmmuziek van Ennio Morricone en de rauwe klanken van Tom Waits. Het voornamelijk originele repertoire bestaat uit twangy en meeslepende gitaarcomposities, evenals country- en westernritmes gespeeld in een intieme duosetting.

Over Batavierhuis
North Sea Round Town (NSRT) en creatieve broedplaats Batavierhuis slaan de handen ineen om een reeks concerten te presenteren. De serie toont het veelzijdige karakter van de Batavieren en hun nieuwste projecten. Van schurende jazz tot kleine liedjes, van folk tot pop, van neo klassiek tot improv.

Hier vind je alle concerten van Batavierhuis x NSRT in één overzicht  in de agenda.

Foto credit: Mischa Porte

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief