Batavierhuis x NSRT – Fenix met o.a. Kika Sprangers

vrijdag 28 juni 2024

€3

Agenda

Batavierhuis

Pieter de Hoochweg 108
3024 BH Rotterdam

Fenix is een elektro-akoestische jazzband, waarin ambient synths, speelse melodieën en rauwe grooves samensmelten. Hun muziek heeft een open, speels karakter, waarbij hun gedeelde liefde voor improvisatie en muzikale spontaniteit resulteert in eerlijke muziek-van-het-moment. Met hun ontvankelijke samenspel schilderen ze een muzikaal landschap dat evolueert en zich beweegt naar onverwachte plaatsen.

De band is een muzikaal collectief van vier jonge, maar gedistingeerde muzikanten en componisten die zich hebben gevestigd als “usual suspects” in de bloeiende Nederlandse jazzscene. Geïnspireerd door artiesten als en Donny McCaslin, Avishai Cohen en ADHD slaan ze de handen ineen voor een intieme en tegelijkertijd festival-banger-waardige ervaring.

Over Batavierhuis
North Sea Round Town (NSRT) en creatieve broedplaats Batavierhuis slaan de handen ineen om een reeks concerten te presenteren. De serie toont het veelzijdige karakter van de Batavieren en hun nieuwste projecten. Van schurende jazz tot kleine liedjes, van folk tot pop, van neo klassiek tot improv.

Hier vind je alle concerten van Batavierhuis x NSRT in één overzicht  in de agenda.

Foto credit: Jutta Daems

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief