Batavierhuis x NSRT – Xaloq

zaterdag 29 juni 2024

€10, studentenkorting €5

Agenda

Batavierhuis

Pieter de Hoochweg 108
3024 BH Rotterdam

Xaloq is een internationaal kwintet gevestigd in Rotterdam dat zich richt op het herstellen van de volksmuziek uit València, terwijl het de invloed van jazz en vrije improvisatie integreert, evenals elementen uit andere mediterrane tradities.

Tijdens een live optreden neemt Xaloq je mee op reis door de Valenciaanse liederen bekend als ‘albaes de l’Horta,’ duikt het in het verhaal van een 19e-eeuwse revolutie, en verkent het uitgestrekte vlaktes van vrije improvisatie, evenals bossen van melodieën geïnspireerd door de karakteristieke ornamenten van de Valenciaanse volksmuziek. Met de combinatie van deze elementen levert Xaloq een warme en levendige concert, een optreden dat het publiek ademloos achterlaat.

Over Batavierhuis
North Sea Round Town (NSRT) en creatieve broedplaats Batavierhuis slaan de handen ineen om een reeks concerten te presenteren. De serie toont het veelzijdige karakter van de Batavieren en hun nieuwste projecten. Van schurende jazz tot kleine liedjes, van folk tot pop, van neo klassiek tot improv.

Hier vind je alle concerten van Batavierhuis x NSRT in één overzicht  in de agenda.

Foto credit: Jordi Arques

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief