Buurtconcerten – SZ Quartet

donderdag 07 juli 2022

Gratis

Agenda

Laurens Maasveld

Maashaven Oostzijde 151
3072 HS Rotterdam

Tijdens North Sea Round Town proberen we niemand over te slaan, en al helemaal de Huizen van de Wijk en verzorgingstehuizen niet. In 2022 toert een aantal topbands opnieuw langs zo’n tig locaties in Rotterdam om haar bewoners in het zonnetje te zetten. Hiervoor is aan een fantastische verzameling muzikanten de opdracht gegeven om een fijn jazzconcert samen te stellen. Net (in Rotterdam) afgestudeerde musici, oudgedienden, musici uit diverse windstreken: het wordt een spannende serie.

De bewoners en het personeel mogen genieten van het jonge jazzkwartet van Laura Drion, een nieuw ensemble van trompettist Peter Somuah met zangeres Jorien Zeevaart, de ‘Dutch Queen of Soul’ Shirma Rouse met Jan van Duikeren en ‘Buurtconcert-veteranen’ Trio Brock en Ruigrok 010 (met Marlies Ruigrok en Efe Erdem).

Het SZ Quartet is een fris ensemble onder leiding van trompettist Peter Somuah met zangeres Jorien Zeevaart. Onder begeleiding van de swingende rhythm section, bestaande uit Marijn van de Ven op bas en Jens Meijer achter de drums, is een klein dansfeest niet uitgesloten.

“Buurtconcerten” is een initiatief van Mick Paauwe, Keimpe de Jong, Arend Niks en North Sea Round Town.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief