Central Station Talent Stage (NSRT x Music Matters x House of Knowledge)
Dirikteur met Jade Faith III

zondag 02 juli 2023

Gratis

Agenda

Rotterdam Centraal Station

Stationsplein 1
3013 AJ Rotterdam

Tijdens de laatste twee weekenden van North Sea Round Town ontdekken reizigers en bezoekers het nieuwste talent van Rotterdam op de Central Station Talent Stage, dat in het hart van de stationshal staat. Of je nu thuiskomt, vertrekt of bezoekt: iedereen die het station passeert, geniet van de fijnste concerten.

Dirikteur (Rik Kuperus) is een veelzijdige artiest met een herkenbare stijl. Door zijn grote bewondering voor artiesten als Chris Brown en de legendarische Michael Jackson, weet hij zijn melodische rap-stijl en aanstekelijke refreinen te verweven in een eigentijdse mix van Pop en R&B, ook wel bekend als ‘Future R&B’. Elk nummer dat Dirikteur creëert, vertelt op zijn eigen manier een nieuw verhaal, vaak met subtiele en verborgen betekenissen die alleen worden onthuld aan diegenen die aandachtig luisteren.

Op Valentijnsdag van het jaar 2020 bracht Dirikteur vol trots zijn debuutsingle ‘Als het donker is’ uit, waarmee hij direct de aandacht wist te trekken. Het duurde niet lang voordat zijn talent werd erkend en hij al snel in de finale van de prestigieuze Grote Prijs van Rotterdam stond. Een hoogtepunt in zijn opkomende carrière was ongetwijfeld de nominatie van zijn single ‘Hypocriet Verliefd’, afkomstig van zijn EP, voor de titel ‘De beste track van Rotterdam 2021’. Na een korte maar welverdiende rustpauze keerde Dirikteur in de lente van 2022 terug met het nummer ‘Talk To The Manager’ wat zijn eerste airplay betekende radiostation 3FM.

Met elke stap die hij zet, komt Dirikteur steeds dichter bij een veelbelovende doorbraak in de muziekwereld. Zijn gestage groei en toenemende succes geven blijk van talent.

Op de NSRT Central Station Talent Stage deelt Dirikteur het podium met Jade Faith.

Central Station Talent Stage
Tijdens de eerste weekenden van juli ontdek je op de NSRT Central Station Talent Stage het nieuwste talent van Rotterdam. In samenwerking met Rotterdamse organisaties Music Matters en House of Knowledge zette programmeur Enoma Amayo (o.a. Motel Mozaique) de line-up in elkaar.

Music Matters ondersteunt lokaal talent met hun eerste stappen in de muziekscene met jams, kennissessies, muziekcompetities en meet-ups. House of Knowledge begeleidt talenten in de muziekscene/artiesten in de volgende stappen van hun carrière door o.a. op maat gemaakte ontwikkelingstrajecten, jamsessies en schrijverskampen.

Bekijk hier alle concerten die op het stationspodium plaatsvinden.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief