Central Station Talent Stage (NSRT x Music Matters x Keti Koti)
Josimar Gomes

zaterdag 01 juli 2023

Gratis

Agenda

Rotterdam Centraal Station

Stationsplein 1
3013 AJ Rotterdam

Tijdens de laatste twee weekenden van North Sea Round Town ontdekken reizigers en bezoekers het nieuwste talent van Rotterdam op de Central Station Talent Stage, dat in het hart van de stationshal staat. Of je nu thuiskomt, vertrekt of bezoekt: iedereen die het station passeert, geniet van de fijnste concerten.

Josimar Gomes is een veelzijdige artiest, acteur, host en tevens model uit Rotterdam. Daarnaast is hij ook bekend van zijn andere creatieve uitlaatkleppen zoals z’n performance art in de Rotterdamse theaterwereld.

Al sinds jongs af aan werd hij opgevoed en geïnspireerd door muziek. Zo werd er vanuit huis naast veel traditionele Kaapverdiaanse muziek, ook veel Soul zoals Sade & Erykah Badu gedraaid. Natuurlijk kreeg hij ook veel mee van legendes zoals Michael Jackson & Prince.

In zijn tienerjaren verdiepte hij zich voornamelijk in de Hip-Hop en keek hij op naar grootheden zoals Outkast, Nas & Mos Def. Met zijn jeugdvriend toentertijd richtte hij in 2012 de groep “Shot in the Zoo” op waarmee hij samen met o.a. Sammie Sedano een mini tour heeft kunnen doen in Rotterdam. In 2016, een aantal jaar verder, besloot Josimar echter solo verder te gaan en zich te richten op zijn eigen carrière en solo repertoire.

Josimar Gomes is vandaag te dag uitgegroeid tot een erg diverse muzikant die zich weet te uiten in ieder genre waarin hij zijn wortels heeft zitten. Zo blend hij moeiteloos Funk, Soul, Rnb en Hip-hop met elkaar en spreekt hij zich uit over de liefde, zelfacceptatie maar ook maatschappelijke kwesties zoals de zwarte ervaring in de wereld.

Met Keti Koti herdenken en vieren we jaarlijks op 1 juli de afschaffing van de slavernij in 1863. Op 1 juli 2023 staat Rotterdam in het teken van deze viering. Aarzel niet om na Josimar’s optreden een bezoek te brengen aan het Black Vibes Festival op het Schouwburgplein.

Central Station Talent Stage
Tijdens de eerste weekenden van juli ontdek je op de NSRT Central Station Talent Stage het nieuwste talent van Rotterdam. In samenwerking met Rotterdamse organisaties Music Matters en House of Knowledge zette programmeur Enoma Amayo (o.a. Motel Mozaique) de line-up in elkaar.

Music Matters ondersteunt lokaal talent met hun eerste stappen in de muziekscene met jams, kennissessies, muziekcompetities en meet-ups. House of Knowledge begeleidt talenten in de muziekscene/artiesten in de volgende stappen van hun carrière door o.a. op maat gemaakte ontwikkelingstrajecten, jamsessies en schrijverskampen.

Bekijk hier alle concerten die op het stationspodium plaatsvinden.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief